Krémový karamelový dezert

Krémový karamelový dezert

  • 45Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6

Suroviny

  • Infinity ks vaječné bielka
  • Infinity práškový cukor
  • mlieko
  • Infinity ml karamel

Krém

  • Infinity ml mlieko
  • Infinity kryštálový cukor
  • Infinity ks žltko
  • vanilková esencia

Postup

1. Krok

Do hlbšej misy dáme 6 vaječných bielkov. Začneme ich šľahať a keď zmes trochu zhustne, postupne do nej za stáleho miešania pridávame práškový cukor.

2. Krok

Mlieko privedieme do varu. Z hustého vaječného snehu formujeme lyžicou väčšie obláčiky, ktoré budeme v mlieku variť. Varíme ich približne 4-5 minút z každej strany. Po uvarení ich vyložíme na tanier a necháme vychladnúť.

3. Krok

Kým sa vaječné obláčiky varia, pripravíme krém. Mlieko, cukor, žĺtky a zopár kvapiek vanilkovej esencie šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí redší krém.

4. Krok

Hotový krém nalejeme do zmrzlinových pohárov a položíme naň jeden bielkový obláčik. Vrch dezertu ozdobíme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (13)

4.3

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie