Krémový karamelový dezert

45 min
REKLAMA
45 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 6 ks vaječné bielka Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • 100 ml karamel Pridané do

Krém

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 6 ks žĺtko Pridané do
  • vanilková esencia Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hlbšej misy dáme 6 vaječných bielkov. Začneme ich šľahať a keď zmes trochu zhustne, postupne do nej za stáleho miešania pridávame práškový cukor.

2. Krok

Mlieko privedieme do varu. Z hustého vaječného snehu formujeme lyžicou väčšie obláčiky, ktoré budeme v mlieku variť. Varíme ich približne 4-5 minút z každej strany. Po uvarení ich vyložíme na tanier a necháme vychladnúť.

3. Krok

Kým sa vaječné obláčiky varia, pripravíme krém. Mlieko, cukor, žĺtky a zopár kvapiek vanilkovej esencie šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí redší krém.

4. Krok

Hotový krém nalejeme do zmrzlinových pohárov a položíme naň jeden bielkový obláčik. Vrch dezertu ozdobíme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov