Krémový karamelový dezert

REKLAMA
  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 6 ks vaječné bielka Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • 100 ml karamel Pridané do

Krém

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • 6 ks žĺtko Pridané do
  • vanilková esencia Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hlbšej misy dáme 6 vaječných bielkov. Začneme ich šľahať a keď zmes trochu zhustne, postupne do nej za stáleho miešania pridávame práškový cukor.

2. Krok

Mlieko privedieme do varu. Z hustého vaječného snehu formujeme lyžicou väčšie obláčiky, ktoré budeme v mlieku variť. Varíme ich približne 4-5 minút z každej strany. Po uvarení ich vyložíme na tanier a necháme vychladnúť.

3. Krok

Kým sa vaječné obláčiky varia, pripravíme krém. Mlieko, cukor, žĺtky a zopár kvapiek vanilkovej esencie šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí redší krém.

4. Krok

Hotový krém nalejeme do zmrzlinových pohárov a položíme naň jeden bielkový obláčik. Vrch dezertu ozdobíme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Častkovské rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové venčeky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mini pavlovky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini pavlovky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18

Pavlova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Najlepšie griláž bez salka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Častkovské rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové venčeky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mini pavlovky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mini pavlovky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18

Pavlova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Najlepšie griláž bez salka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image TASTElist

Krémový karamelový dezert

45
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do hlbšej misy dáme 6 vaječných bielkov. Začneme ich šľahať a keď zmes trochu zhustne, postupne do nej za stáleho miešania pridávame práškový cukor.

2. Krok

Mlieko privedieme do varu. Z hustého vaječného snehu formujeme lyžicou väčšie obláčiky, ktoré budeme v mlieku variť. Varíme ich približne 4-5 minút z každej strany. Po uvarení ich vyložíme na tanier a necháme vychladnúť.

3. Krok

Kým sa vaječné obláčiky varia, pripravíme krém. Mlieko, cukor, žĺtky a zopár kvapiek vanilkovej esencie šľaháme nad parou asi 10 minút, kým sa zo zmesi nevytvorí redší krém.

4. Krok

Hotový krém nalejeme do zmrzlinových pohárov a položíme naň jeden bielkový obláčik. Vrch dezertu ozdobíme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami.

Ingrediencie
Suroviny
6 ks
vaječné bielka
75 g
práškový cukor
mlieko
100 ml
karamel
Krém
500 ml
mlieko
80 g
kryštálový cukor
6 ks
žĺtko
vanilková esencia