:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/7d22caad6e88054ef725019d817623.jpeg)
Krémové tekvicové rizoto
Krémové tekvicové rizoto je ideálne na obed aj večeru počas jesenného obdobia a halloweenu. Postupujte podľa tohto receptu a vychutnajte si toto zdravé a sýte tekvicové rizoto so svojimi priateľmi a rodinou.
Ingrediencie
Ingrediencie
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivový olej
- 1 pl tymián
- 2 ks zeler
- 300 g ryža Arborio
- 250 g biele víno
- 2 pl zeleninový bujón
- 1 l voda
- 300 g hokkaido pyré
- 50 g maslo
- 100 g parmezán
- 1 čl soľ
Ďalej
- 50 g modrý syr
- 1 čl tekvicové semienka
- 1 čl tymián
- 10 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Rozpáľte panvicu s olivovým olejom a pridajte do nej nakrájanú cibuľu, tymián a cesnak. Miešajte, kým bude cibuľa sfarbená do sklovita.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/38352bcbb72964d14b5b2bb0eef057.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do panvice pridajte ryžu arborio a biele víno. Všetko spolu premiešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/f2e25aa9444dcb987d4073498a01a2.jpeg)
Zdroj: Youtube
Víno nechajte úplne vyprchať a potom do ryže pridajte vývar, vodu a soľ.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/3324f5d8fc1971bcee889cb25b147f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ryžu nechajte variť 15 až 18 minút. Teraz do rizota pridajte tekvicové pyré a parmezán a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Varte 5 minút na miernom plameni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/e3ea2d627bf0b1c35ea8325b29dc47.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakoniec podávajte tekvicové rizoto horúce s kúskom masla a posypané modrým syrom, tekvicovými semienkami a tymianom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ggbrDltVabFjfK4pn_IM/b93414fe3c40719f175f33fe074651.jpeg)
Zdroj: Youtube