:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ga7vbFlRZKxT67KKt1j3/28665efb96da044c26210fa3b51781.jpeg)
Krémové krupicové rezy
Lahodné krémové rezy
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajcia
- 5 pl kryštálový cukor
- Štipka soli
- 2 pl mleté orechy
- 1⁄2 balík prášok do pečiva
- 3 pl hladká múka
- 2 pl kakao
Na preliatie
- 150 ml mlieko
- 1 vanilka cukor
- 1 pl rum
- 3 pl nutela na potretie
Krém
- 750 ml mlieko
- 150 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový puding zlatý klas
- 80 g detská krupica
- 150 g maslo
Ganache
- 150 ml smotana na šľahanie
- 150 g tmavá čokoláda
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli. Keď máme sneh hotový, po jednom pridávame žĺtka a na najmenšej rýchlosti šľaháme ďalej ručným mixérom.
Ďalej pridáme preosiatu múku , práškový cukor ,kakao a mieté orechy. Opatrne vmiešame k pene aby nespadla a cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20. Pečieme 20 minút na 180C.
Ešte teplú piškótu prelejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme pridali rum a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.
Krém: Vanilkový puding a krupicu rozpustíme v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme zohtiať na platňu spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Do zohriateho potom pridáme mlieko s pudingom a krupicou a uvaríme na hustý puding. Hotový ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vymiešame a po lyžiciach za stáleho miešania pridávame vychladnutý puding .
Vychladnutú piškótu premažeme 3-4 PL nutelou (trochu ju zohrejeme sby sa lepšie mazala) a rovnomerne nanesieme krém. Hotový koláč ešte polejeme ganache a to tak ,že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu. Kokáčik necháme dobre stuhnúť v chlade.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h0R-bQZGqp92wJs4W1vS/26b300bc38210889b9d1b27bc9aac0.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/1677a6f4d5b3405759dec6694ea9be.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVWf3fACDJZnx3TurKO/db9c9466cb4d417438349d6c0d6d03.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 