:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wLwyY-JyBaFhFrXMiY_l/be4028660017f3c251dc3b2d2da66a.jpeg)
Zdroj: freeskyline from Getty Images
Krémová polievka z lososa
Táto polievka je krémová, bohatá a vzácna vďaka kúskom lososa, ktoré plávajú v lahodnej smotane.
Ingrediencie
- 500 g Losos
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky Cesnak
- 3 kus Mrkva
- 2 kus zemiak
- 2 Lyžice maslo
- 1 l Vývar
- 500 ml Smotana na varenie
- 1 Lyžica Sušený kôpor
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv nakrájajte lososa na kúsky veľké asi 2 cm. Odložte bokom.
Na panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým cibuľa nezbledne, a potom pridajte mrkvu a zemiaky. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Asi po 5 minútach pridajte vývar a zeleninu nechajte dusiť ďalších 15 minút. Ak máte pocit, že zelenina je ešte tvrdá, pokojne ju nechajte dusiť dlhšie. V tomto prípade je dôležité zeleninu správne uvariť, aby bola mäkká, ale nie rozvarená. Polievka tak získa správnu konzistenciu.
Keď je zelenina mäkká, pridajte do polievky kúsky lososa a sušený kôpor a varte ďalších 10 minút, kým nie je losos hotový.
Nakoniec pridajte smotanu a pomaly miešajte, kým sa nespojí s polievkou. V tomto momente môžete polievku nechať ešte niekoľko minút na ohni, aby sa všetky chute spojili, ale dávajte pozor, aby sa smotana nerozvarila.