REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1_oUu6EWZ0Z1AUS_Ex59/dbc0ed14ca9294a66a76b840fd8e0d.jpeg)
Zdroj: FB: Najlepšie recepty
Krehký jablčník
Recept na výborný krehký jablčník s cukrovou posýpkou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
15
 Cesto:
- 600 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 20 g prášok do pečiva
- 100 ml mlieko
2 ks vajce
- štipka soli
Náplň:
- 8 ks jablka
- 2 ks škoricový cukor
- 1 ks citrón
- 1 ks Zlatý klas
- 150 g kryštálový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vymiešame ich spolu.
2. Krok 
  Cesto rozdelíme na dve polovičky. Jednu vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme trochou strúhanky.
3. Krok 
  Jablká očistíme a nastrúhame. V hrnci ich chvíľu podusíme a potom pridáme cukor, škoricový cukor, kôru z citróna a šťavu z citróna a zlatý klas. Jablkovú plnku necháme vychladnúť.
4. Krok 
  Jablkovú plnku nanesiem na cesto a na ne položím druhý plát cesto.
5. Krok 
  Takto pripravený krehký jablčník pečiem v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 40 minút. Horné cesto trochu popicháme vidličkou.
6. Krok 
  Vychladnutý jablčník posypeme práškový cukrom.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vViqkTrMZCs1XdftKJ6u/a45e07be764214df5f88ecf0f59ada.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6wZPkxkXwenjACXRU529/6783883f6a8dc8403af74e9499caf4.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 