REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1_oUu6EWZ0Z1AUS_Ex59/dbc0ed14ca9294a66a76b840fd8e0d.jpeg)
Zdroj: FB: Najlepšie recepty
Krehký jablčník
Recept na výborný krehký jablčník s cukrovou posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 600 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 20 g prášok do pečiva
- 100 ml mlieko
2 ks vajce
- štipka soli
Náplň:
- 8 ks jablka
- 2 ks škoricový cukor
- 1 ks citrón
- 1 ks Zlatý klas
- 150 g kryštálový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a vymiešame ich spolu.
2. Krok
Cesto rozdelíme na dve polovičky. Jednu vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypeme trochou strúhanky.
3. Krok
Jablká očistíme a nastrúhame. V hrnci ich chvíľu podusíme a potom pridáme cukor, škoricový cukor, kôru z citróna a šťavu z citróna a zlatý klas. Jablkovú plnku necháme vychladnúť.
4. Krok
Jablkovú plnku nanesiem na cesto a na ne položím druhý plát cesto.
5. Krok
Takto pripravený krehký jablčník pečiem v rúre vyhriatej na 170°C zhruba 40 minút. Horné cesto trochu popicháme vidličkou.
6. Krok
Vychladnutý jablčník posypeme práškový cukrom.