REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty všeho druhu

Králičia sviečková

Sviečková je tradičné české jedlo, ktoré môže byť pripravené aj z iného mäsa ako hovädzieho. Vyskúšajte túto variantu so šťavnatým králikom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Králík a marináda

  • 1 králik Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 kus mrkva Pridané do
  • 1 ks pivo Pridané do
  • 2 Lyžice solamylu Pridané do
  • 1 kus bobkový list Pridané do
  • 3 kus nové korenie Pridané do

Omáčka

  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 kus citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Nakrájajte králika na porcie a nechajte ho cez noc v marináde z piva, cibuľe, mrkvy, solamylu, bobkového listu a nového korenia.

2. Krok

Králíka vyberte z marinády, osušte a opečte na masle. Pridajte zeleninu z marinády, trochu vody a dusíme do mäkka.

3. Krok

Zeleninu a mäso vyberieme a šťavu preceďte. Pridáme smotanu, maslo a šťavu z citróna a omáčku povaríme.

4. Krok

Podávame s knedľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1474 receptov

Cestoviny

543 receptov

Večera

4551 receptov