REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BalMuaz1mJzXdM-wL5PA/9e94db068c92572d0da0605aa7da3b.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu
Králičia sviečková
Sviečková je tradičné české jedlo, ktoré môže byť pripravené aj z iného mäsa ako hovädzieho. Vyskúšajte túto variantu so šťavnatým králikom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Králík a marináda
- 1 králik
- 2 kus Cibuľa
- 2 kus mrkva
- 1 ks pivo
- 2 Lyžice solamylu
- 1 kus bobkový list
- 3 kus nové korenie
Omáčka
- 200 ml smotana na varenie
- 50 g maslo
- 1 kus citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Nakrájajte králika na porcie a nechajte ho cez noc v marináde z piva, cibuľe, mrkvy, solamylu, bobkového listu a nového korenia.
2. Krok
Králíka vyberte z marinády, osušte a opečte na masle. Pridajte zeleninu z marinády, trochu vody a dusíme do mäkka.
3. Krok
Zeleninu a mäso vyberieme a šťavu preceďte. Pridáme smotanu, maslo a šťavu z citróna a omáčku povaríme.
4. Krok
Podávame s knedľou.