:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jBRW9oa2lArRaNx69YJ5/4160112f8cb583bb04a3cc8e991f34.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Kokosová roláda s mascarpone
90 min
REKLAMA
Kokosová roláda s mascarpone jednoduchý dezert.
90 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 350 g bielok
- 150 g práškový cukor
- Štipka soľ
- 180 g polohrubá múka
- 6 g prášok do pečiva
Krém
- 500 g mascarpone
- 120 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 100 g kokos
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Ako prvé si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
2. Krok
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne pridávame práškový cukor a šľaháme, kým nedostaneme tuhý, lesklý sneh. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a takto pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Cesto pečieme 15 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry, ihneď stiahneme papier na pečenie a zrolujeme spolu s vlhkou utierkou do rolády.
4. Krok
Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme kokos a krém je hotový. Naplníme vychladnuté cesto, zrolujeme a vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme potrieť zvyškom krému a obsypať kokosom.