REKLAMA
Klasický špenát ( Špenátový prívarok)

Klasický špenát ( Špenátový prívarok)

Chutné, velmi jednoduché a rýchle jedlo. U nás doma tomu vravíme "Slovenský špenát" :-) Človek ho pozná ešte z detstva, no možno každý trošku ináč. Toto je moja verzia, takto ho pripravujem doma ja.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g čerstvý špenát Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 2 dl voda Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 kl mletá rasca Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na drobno nakrájanú cibulu si zosklovatíme na oleji. Následne pridáme postupne všetký špenát, trochu osolíme a necháme zakryté na menšom plameni, kým celkom nezmenší svoj objem a pustí si aj vlastnú šťavu.

2. Krok

Ku špenátu nalejeme 2dl vody, fakt nie vela, lebo treba myslieť nato, že ten špenát nech sám zahustí ten prívarok. Potom pridáme strúhaný cesnak, rascu (ja dávam 1kl) a soľ. Takto necháme variť až do mäkka. Hotové rozmixujeme do hladka a prilejeme v 2dl mlieku rozhabarkovanú múku. Napokon celé spolu ešte povaríme zo 10 minút. Kto chce pridá namiesto mlieka smotanu na varenie, to je už na vás.

3. Krok

Prívarok je velmi chutný. Podávať k nemu môžme na tvrdo varené vajíčko, volské oko, alebo pečený párok atď . Velmi chutný je len s chlebom, alebo aj s varenými zemiakmi, komu ako chutí. Prajem dobrú chuť !

Klasický špenát ( Špenátový prívarok) - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov