REKLAMA

Zdroj: GMVozd for Getty Images

Klasický homár

Vychutnajte si čerstvo pripravený, klasický homár, ktorý ponúka skutočné kulinárske potešenie. Toto jednoduché, ale rafinované jedlo sa podáva s lahodným bylinkovým maslom a je skvelou voľbou pre špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Kladivo

  • 2 Kus žijúce homáre Pridané do
  • 10 l voda Pridané do
  • 2 Čajová lyžička soľ Pridané do

Bylinkové maslo

  • 100 Gram maslo Pridané do
  • 2 zväzok čerstvý tymián Pridané do
  • 1 Pobočka čerstvý rozmarín Pridané do
  • 2 Prsty na nohách cesnak Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Voda v hrnci privedte do varu. Osolte vodu a pridajte homáre. Varíte ich 15 minút.

2. Krok

Medzitým roztopiť maslo v malej panvici a pridať bylinky a cesnak. Nechať dusiť na nízkom ohni 10 minút.

3. Krok

Humra vytiahnite z vody a rozdelte na polovicu. Bylinkové maslo kápnite na mäso.

4. Krok

Podávajte homára okamžite, ozdobený čerstvou citrónovou šťavou a petržlenom.

Podobné recepty

Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom

Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.

Treska pečená v rúre s citrónom a cesnakom

Výrazná chuť tresky sa dokonale snúbi s citrónom a bylinkovým korením a podávaná s hromádkou dusenej zeleniny je výdatným, ale zdravým jedlom. Príprava je pomerne jednoduchá a ideálna či už na večeru počas týždňa, alebo na zapôsobenie na hostí.

Pečená treska

Recept na tresku, ktorá je pečená v rúre.

Tuniakový steak

Recept na úžasný tuniakový steak, ktorý sa ľahko pripravuje na panvici.

Cestoviny s pestom a tuniakom

Recept na chutné cestoviny s pestom a tuniakom, ktoré sa hodia ako rýchla večera.

Kapor modrý na babičkin spôsob

Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

Sumček africký na masle

Sumček africký v rúre .

Podobné recepty

Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom

Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.

Treska pečená v rúre s citrónom a cesnakom

Výrazná chuť tresky sa dokonale snúbi s citrónom a bylinkovým korením a podávaná s hromádkou dusenej zeleniny je výdatným, ale zdravým jedlom. Príprava je pomerne jednoduchá a ideálna či už na večeru počas týždňa, alebo na zapôsobenie na hostí.

Pečená treska

Recept na tresku, ktorá je pečená v rúre.

Tuniakový steak

Recept na úžasný tuniakový steak, ktorý sa ľahko pripravuje na panvici.

Cestoviny s pestom a tuniakom

Recept na chutné cestoviny s pestom a tuniakom, ktoré sa hodia ako rýchla večera.

Kapor modrý na babičkin spôsob

Kapor modrý je tradičné nemecké jedlo, ktoré sa často podáva na Vianoce. Kapor sa varený v korenistom vývare a potom sa podáva v špeciálnej modrej omáčke. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože kapor je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

Sumček africký na masle

Sumček africký v rúre .

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4056 receptov

Mäsité jedlá

1969 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3007 receptov

Večera

3727 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1086 receptov

Špargľa

34 receptov