REKLAMA

Klasický cesnakový posúch mäkký ako obláčik

Najlepší cesnakový posúch.

REKLAMA
Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Ingrediencie

porcií
8
  • 650 g múka Pridané do
  • 400 ml vlažná voda Pridané do
  • 3 uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 2 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 2 čl rasce Pridané do
  • 3 pl masti Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najskôr si vo vlažnej vode rozmiešame kvasnice a cukor. Necháme chvíľu postáť na teplom mieste aby sa kvasenie rozbehlo.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme múku, soľ a rasca. Spolu všetko premiešame. Do múčnej zmesy najemno nastrúhame zemiaky.

3. Krok

Pridáme masť a kvások. Spolu vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem.

4. Krok

Keď nám cesto vykyslo vytvarujeme ho do tvaru posúcha. Hrúbka by mala byť asi 2 cm.

5. Krok

V malej miske si premiešame vodu, trochu masti a prelisovaný cesnak. Dáme si ho podľa chuti. Touto zmesou potrieme celý povrch posúcha.

6. Krok

Slaninu si nakrájame na väčšie kocky a posypeme povrch posúcha. Dáme si ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút do zlata.

Komentáre (1)

Ajka_Karperova 17. 5. 2023

ďakujem tento posúch sa mi pozdáva vyskúšam škoda že neviem či možno použiť aj sušené kvasnice mám chuť ho urobiť hneď

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov