REKLAMA

Klasický cesnakový posúch mäkký ako obláčik

Najlepší cesnakový posúch.

REKLAMA
Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Ingrediencie

porcií
8
  • 650 g múka Pridané do
  • 400 ml vlažná voda Pridané do
  • 3 uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 2 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 2 čl rasce Pridané do
  • 3 pl masti Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najskôr si vo vlažnej vode rozmiešame kvasnice a cukor. Necháme chvíľu postáť na teplom mieste aby sa kvasenie rozbehlo.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme múku, soľ a rasca. Spolu všetko premiešame. Do múčnej zmesy najemno nastrúhame zemiaky.

3. Krok

Pridáme masť a kvások. Spolu vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem.

4. Krok

Keď nám cesto vykyslo vytvarujeme ho do tvaru posúcha. Hrúbka by mala byť asi 2 cm.

5. Krok

V malej miske si premiešame vodu, trochu masti a prelisovaný cesnak. Dáme si ho podľa chuti. Touto zmesou potrieme celý povrch posúcha.

6. Krok

Slaninu si nakrájame na väčšie kocky a posypeme povrch posúcha. Dáme si ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút do zlata.

Komentáre (1)

Ajka_Karperova 17. 5. 2023

ďakujem tento posúch sa mi pozdáva vyskúšam škoda že neviem či možno použiť aj sušené kvasnice mám chuť ho urobiť hneď

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Domáce pizza rožky

Chutné domáce pizza rožky plnené šunkou, syrom a slaninou.

CESNAKOVO-SYROVÉ SLIMÁKY

Pizzové a cesnakové kysnuté slimáky

Fajnová slaná šmakocina na oslavy ako stvorená.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Hamburger pagáče

Počet porcií je 140. Naozaj si pochutíte.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Výborné cibuľové posúchy
Videorecept

Výborné cibuľové posúchy

Skvelé kysnuté cesto plnené úžasnou cibuľovou plnkou. Jednoduché slané posúchy, ktoré sa hodia aj na obed či večeru ako príloha k dobrej polievke🙂
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Rýchly posúch bez kysnutia
Videorecept

Rýchly posúch bez kysnutia

Rýchly, voňavý, velmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť 🙂 stačí vám len varečka.

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Domáce pizza rožky

Chutné domáce pizza rožky plnené šunkou, syrom a slaninou.

CESNAKOVO-SYROVÉ SLIMÁKY

Pizzové a cesnakové kysnuté slimáky

Fajnová slaná šmakocina na oslavy ako stvorená.

Podplamenník

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

Hamburger pagáče

Počet porcií je 140. Naozaj si pochutíte.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Výborné cibuľové posúchy
Videorecept

Výborné cibuľové posúchy

Skvelé kysnuté cesto plnené úžasnou cibuľovou plnkou. Jednoduché slané posúchy, ktoré sa hodia aj na obed či večeru ako príloha k dobrej polievke🙂
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Rýchly posúch bez kysnutia
Videorecept

Rýchly posúch bez kysnutia

Rýchly, voňavý, velmi chutný posúch s droždím, ale bez kysnutia. Jednoduchšia príprava už ani nemôže byť 🙂 stačí vám len varečka.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov