REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bGdrvwURhvGm0G8J8gRJ/e80f878b3a76e75449beac60edb04e.jpeg)
Zdroj: pixabay
Klasické univerzálne zemiakové cesto
Zemiakové cesto základný recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg uvarené pretlačené zemiaky
- 30 dkg polohrubá múka
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 čl soľ
- 1 čl maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky si uvaríme v šupke, a potom ošúpeme. Necháme si ich postáť do druhého dňa.
2. Krok
Pretlačíme si ich na hladkú kašu. Pridáme múku, vajíčko, soľ, maslo.
3. Krok
Spracujeme na hladké cesto. S cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie sa miesi, tým viac sa lepí na ruky.
4. Krok
Takto pripravené cesto môžeme použiť na knedle, pirohy, šúľance atď.