REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bGdrvwURhvGm0G8J8gRJ/e80f878b3a76e75449beac60edb04e.jpeg)
Zdroj: pixabay
Klasické univerzálne zemiakové cesto
Zemiakové cesto základný recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg uvarené pretlačené zemiaky
- 30 dkg polohrubá múka
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 čl soľ
- 1 čl maslo

REKLAMA
Postup
30 min
1. Krok
Zemiaky si uvaríme v šupke, a potom ošúpeme. Necháme si ich postáť do druhého dňa.
2. Krok
Pretlačíme si ich na hladkú kašu. Pridáme múku, vajíčko, soľ, maslo.
3. Krok
Spracujeme na hladké cesto. S cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie sa miesi, tým viac sa lepí na ruky.
4. Krok
Takto pripravené cesto môžeme použiť na knedle, pirohy, šúľance atď.
odskusala som fakt jednoduche ,rychle a uuuuuzasne