Zdroj: pixabay

Klasické univerzálne zemiakové cesto

REKLAMA

Zemiakové cesto základný recept.

  • 30Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg uvarené pretlačené zemiaky Pridané do
  • 30 dkg polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky si uvaríme v šupke, a potom ošúpeme. Necháme si ich postáť do druhého dňa.

2. Krok

Pretlačíme si ich na hladkú kašu. Pridáme múku, vajíčko, soľ, maslo.

3. Krok

Spracujeme na hladké cesto. S cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie sa miesi, tým viac sa lepí na ruky.

4. Krok

Takto pripravené cesto môžeme použiť na knedle, pirohy, šúľance atď.

Podobné recepty

3.5
Hodnotenie: 3.5/5
Počet hodnotení: 2

Kulajda

3.5
Hodnotenie: 3.5/5
Počet hodnotení: 2
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vyprážaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá haruľa na plechu
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

3.5
Hodnotenie: 3.5/5
Počet hodnotení: 2

Kulajda

3.5
Hodnotenie: 3.5/5
Počet hodnotení: 2
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vyprážaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá haruľa na plechu
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1152 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

195 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

997 receptov

Dezert

862 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Klasické univerzálne zemiakové cesto

Zemiakové cesto základný recept.

30
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky si uvaríme v šupke, a potom ošúpeme. Necháme si ich postáť do druhého dňa.

2. Krok

Pretlačíme si ich na hladkú kašu. Pridáme múku, vajíčko, soľ, maslo.

3. Krok

Spracujeme na hladké cesto. S cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie sa miesi, tým viac sa lepí na ruky.

4. Krok

Takto pripravené cesto môžeme použiť na knedle, pirohy, šúľance atď.

Ingrediencie
1 kg
uvarené pretlačené zemiaky
30 dkg
polohrubá múka
1 ks
vaječný žĺtok
1 čl
soľ
1 čl
maslo