:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bGdrvwURhvGm0G8J8gRJ/e80f878b3a76e75449beac60edb04e.jpeg)
Zdroj: pixabay
Klasické univerzálne zemiakové cesto
30 min
REKLAMA
Zemiakové cesto základný recept.
30 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg uvarené pretlačené zemiaky
- 30 dkg polohrubá múka
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 čl soľ
- 1 čl maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Zemiaky si uvaríme v šupke, a potom ošúpeme. Necháme si ich postáť do druhého dňa.
2. Krok
Pretlačíme si ich na hladkú kašu. Pridáme múku, vajíčko, soľ, maslo.
3. Krok
Spracujeme na hladké cesto. S cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie sa miesi, tým viac sa lepí na ruky.
4. Krok
Takto pripravené cesto môžeme použiť na knedle, pirohy, šúľance atď.
odskusala som fakt jednoduche ,rychle a uuuuuzasne