REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EcH5q4mFDBvxDjFfhvrD/57f551764fa486426d626b8bbd4b2b.jpeg)
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Klasické fánky
Fánky sú tradičný slovenský desert, ktorý je obľúbený počas fašiangového obdobia.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 300 g hladkej múky
- 70 g masla
- 2 pl práškového cukru
- 2 ks vaječné žĺtky
- 6 pl kyslej smotany
- 2 pl rumu
- soľ
- citrónová kôra
- olej
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  V miske zmiešame múku s maslom, cukrom, žĺtkami, smotanou, rumom, soľou a citrónovou kôrou.
2. Krok 
  Vymiesime cesto, ktoré musí byť pevné, ale nie veľmi tuhé.
3. Krok 
  Po vymiesení ho necháme chvíľu odpočívať a potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho obdlžníky, ktoré v strede radielkom narežeme.
4. Krok 
  Fánky vyprážame v oleji a potom ich posypeme cukrom.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jq3oJ2yx0Zbtam2mtp2s/b1dac434b5936777f08e2aa33e6346.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0dKREAW7FFWxKxtwhTjp/a0529ed95c53cbc7aaa59e71601311.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 