REKLAMA

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Klasické fánky

Fánky sú tradičný slovenský desert, ktorý je obľúbený počas fašiangového obdobia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 70 g masla Pridané do
  • 2 pl práškového cukru Pridané do
  • 2 ks vaječné žĺtky Pridané do
  • 6 pl kyslej smotany Pridané do
  • 2 pl rumu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V miske zmiešame múku s maslom, cukrom, žĺtkami, smotanou, rumom, soľou a citrónovou kôrou.

2. Krok

Vymiesime cesto, ktoré musí byť pevné, ale nie veľmi tuhé.

3. Krok

Po vymiesení ho necháme chvíľu odpočívať a potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho obdlžníky, ktoré v strede radielkom narežeme.

4. Krok

Fánky vyprážame v oleji a potom ich posypeme cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

543 receptov

Raňajky

1473 receptov

Večera

4550 receptov

Dezert

3726 receptov