REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EcH5q4mFDBvxDjFfhvrD/57f551764fa486426d626b8bbd4b2b.jpeg)
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Klasické fánky
Fánky sú tradičný slovenský desert, ktorý je obľúbený počas fašiangového obdobia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g hladkej múky
- 70 g masla
- 2 pl práškového cukru
- 2 ks vaječné žĺtky
- 6 pl kyslej smotany
- 2 pl rumu
- soľ
- citrónová kôra
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s maslom, cukrom, žĺtkami, smotanou, rumom, soľou a citrónovou kôrou.
2. Krok
Vymiesime cesto, ktoré musí byť pevné, ale nie veľmi tuhé.
3. Krok
Po vymiesení ho necháme chvíľu odpočívať a potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho obdlžníky, ktoré v strede radielkom narežeme.
4. Krok
Fánky vyprážame v oleji a potom ich posypeme cukrom.