REKLAMA

Zdroj: kabVision for Adobe Stock

Klasická švábska kapusta spaetzle

Toto tradičné juhonemecké jedlo patrí medzi moje najobľúbenejšie, ktoré som pripravovala už mnohokrát. Kombinácia slaných špeclí a mierne kyslej chuti kapusty je nielen vynikajúca, ale aj veľmi sýta. Skutočné utešené jedlo, ktoré chutí obzvlášť dobre v chladnom období!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g Spaetzle Pridané do
  • 500 g kyslá kapusta Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 1 PL olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ČL Semená rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Na prípravu Krautspätzle najprv nakrájajte cibuľu a slaninu. Tento krok zabezpečí, že sa tieto ingrediencie uvaria rovnomerne a dobre rozložia svoje chute.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu. Odporúčam slaninu nesmažiť príliš do chrumkava, inak bude príliš tvrdá.

3. Krok

Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nebude priesvitná. Parenie cibule v rozškvarenej slanine jej dodá obzvlášť výraznú chuť.

4. Krok

Pridajte kyslú kapustu a rascu a varte na miernom ohni 20 minút. Ak chcete, môžete kapustu scediť s trochou vody alebo vývaru, aby bola šťavnatejšia.

5. Krok

Spetzle vmiešajte do kapusty a dochuťte soľou a korením. Čerstvo mleté korenie je v tomto prípade veľmi dôležité.

6. Krok

Kapustové špecle opäť dobre premiešajte a ešte niekoľko minút povarte. Takto sa zabezpečí, že špecle absorbujú chute kapusty.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov