![Kardinál rezy Kardinál rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/urhSLPrJ2oV9SCjP5sfD1lN7aKM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/2f20ccba86db2a01a57d8af08e6ff8.jpeg)
Kardinál rezy
Perfektné kardinál rezy so smotanovou plnkou.
Ingrediencie
Cesto
- 6 ks vaječných bielok
- 6 ks vaječných žĺtok
- 2 ks vajce
- 1⁄2 šálky kryštálový cukor
- vanilkový struk
- hladká múka
Plnka
- 1 ks vanilkový stru
- 1 ks citrón
- brusinkový džem
- smotana na šľahanie
- práškový cukor
- stužovač šľahačky
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtky oddelíme od bielok. K žĺtkam pridáme celé 2 vajíčka.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/_Oa-bZV0ij_3y5jqCQ2FWuqVEng=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/b4dbfe6aa1394f6e40434d7e561bda.jpeg)
Zdroj: Youtube
Bielky vyšľaháme v kryštálovým cukrom na tuhý sneh.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/d_ki5kKyWVw4CDqWcIpCcnHhcKU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/aeb344cd13f10f57a746f796aa7d13.jpeg)
Zdroj: Youtube
Plech vystelieme papierom na pečenie a bielkovú zmes naplníme do cukrárenského vrecka. Pomocou vrecka nastriekame pásiky na plech.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Xy-SoUxAu5syRNH20jV6SiaSako=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/e0daaacd004db94e38b5e37ce920be.jpeg)
Zdroj: Youtube
Trúbu predhrejeme na 160°C.
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým strukom a cukrom.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/2jZaaTVrDX2rQiF-QO8e8hR0OnE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/d41456316b5e7c8c7c1e96f01dadea.jpeg)
Zdroj: Youtube
Žĺtkovú zmes zmiešame zľahka s múkou.
Žĺtkovú zmes naplníme do druhého cukrárenského vrecka a nastriekame ju pomedzi bielkovú zmes.
Takto pripravené cesto na kardinál rezy posypeme práškovým cukrom a dáme ho piecť na 25 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým cukrom a vanilkovým strukom.
Z cesta odlepíme papier na pečenie a potrieme ho džemom.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Ffqy0dM7Z86Gn1JVBmmeJxMJZJU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/a3a14578e3680996f1084e7d07db68.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na na džem nanesieme plnku a položíme na ňu druhý plát.
![Kardinál rezy - krok prípravy 1 Kardinál rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/p9RUwECk1tQ9qua0QYHliw_mVlg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3qPgbMsV4fOeIwa5f50-/2579b6e4171a146e4c4e1a3fb69b45.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kardinál rezy posypeme práškovým cukrom.