Kapustníky

REKLAMA
  • 90Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • kg nastrúhaných zemiakov (mala som vopred uvarené asi 2 dni)
  • špaldová polohrubá múka
  • dcl mlieko
  • kocka celá droždia
  • pl trstinový cukor
  • celé vajce
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z mlieka a droždia si urobíme kvások, ktorý vylejeme k postrúhaným zemiakom, pridáme vajíčko, soľ a postupne pridávam špaldovú polohrubú múku (múku pridávam len dovtedy, pokiaľ sa cesto neodlepí od stien misy) nepridávajte zbytočne veľa, pretože zemiakové cesto sa správa trošku inak ako klasické kysnuté (príliš veľa múky = tvrdé cesto po upečení) necháme vykysnúť cca 2 hodiny.

2. Krok

Plnka ➡️ Udusená kyslá kapusta, vypečená na drobno nakrájaná slanina, opražená cibuľka, 2 väčšie postrúhané uvarené zemiaky. Všetko spolu vymiešame aj s výpekom zo slaniny, pridáme soľ, rascu, pripadne osolíme ešte a necháme úplne vychladnúť.

3. Krok

Vykysnuté cesto si rozvaľkáme, vykrajujeme pomocou hrnčeka kolieska, dáme plnku (nešetríme), na plechu necháme 10 minút podkysnúť, povajíčkujeme, prepicháme vidličkou, posypeme sezamom. Pečieme na 180 do zlatista.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
23 days ago

To musí byť božské