Kapustníky starej mamy

REKLAMA

Kapustníky sú z kysnutého cesta plnené kyslou kapustou, slaninou.

  • 120Minút
  • 25Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Cesto

  • 1 kg polohrubá múka Pridané do
  • 12 l mlieko Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
  • 2 čl vegeta Pridané do
  • 1 čl kmín Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 2 pl masť Pridané do
  • červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie podla chuti Pridané do
  • na potretie olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z múky, mlieka a droždia si pripravíme kvások. Pripravíme si misku kysku, kde dáme múku, žĺtky, olej, vegetu, rascu a pripravený kvások. Všetko to vymiesime do hladkého cesta, necháme cca 1hod kysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cibuľu a slaninu popražíme na masti do sklovita. Pridáme červenú papriku, soľ, korenie, premytú kyslú kapustu a dusíme cca 30minut.

2. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1cm rozkrájame na kocky a plníme plnkou. Tvoríme bochníky, ktoré poukladáme na plech a necháme ešte cca 10min podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom a pečieme do hneda cca 30minut. Po vybratí ešte teplé potrieme olejom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Evka_Marek_Hurka

Kapustníky starej mamy

Kapustníky sú z kysnutého cesta plnené kyslou kapustou, slaninou.

120
Minút
25
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z múky, mlieka a droždia si pripravíme kvások. Pripravíme si misku kysku, kde dáme múku, žĺtky, olej, vegetu, rascu a pripravený kvások. Všetko to vymiesime do hladkého cesta, necháme cca 1hod kysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cibuľu a slaninu popražíme na masti do sklovita. Pridáme červenú papriku, soľ, korenie, premytú kyslú kapustu a dusíme cca 30minut.

2. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na cca 1cm rozkrájame na kocky a plníme plnkou. Tvoríme bochníky, ktoré poukladáme na plech a necháme ešte cca 10min podkysnúť. Pred pečením potrieme olejom a pečieme do hneda cca 30minut. Po vybratí ešte teplé potrieme olejom.

Ingrediencie
Cesto
1 kg
polohrubá múka
12 l
mlieko
2
žltky
2 dcl
olej
2 čl
vegeta
1 čl
kmín
1 kocka
droždia
1 čl
cukor
Plnka
1 kg
kyslá kapusta
200 g
slanina
2 pl
masť
červená paprika
soľ
korenie podla chuti
na potretie
olej