REKLAMA

Zdroj: DronG via iStockPhotos

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g Múčnaté zemiaky Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 1 stredná veľkosť tekvica hokkaido Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Tablespoon olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 150 g Strúhaný syr (napr. ementál) Pridané do
  • 500 ml sladká smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Na prípravu syrových halušiek najprv umyte zemiaky a varte ich v osolenej vode približne 20 minút. Potom ich nechajte krátko vychladnúť a ošúpte ich. Je dôležité spracovať zemiaky ešte teplé, pretože tak lepšie absorbujú múku.

2. Krok

Kým sa zemiaky varia, rozpolte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte ju na kocky. Ja uprednostňujem tekvicu Hokkaido, pretože sa dá jesť jej šupka a má úžasnú orieškovú chuť.

3. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Potom ich spolu s kockami tekvice opečte na panvici na oleji, kým nezmäknú. Dochuťte soľou, korením a tymiánom, váš nákyp by mal byť dobre ochutený.

4. Krok

Teraz k haluškám: Ošúpané zemiaky pretlačte cez strúhadlo na zemiaky a pridajte múku. Vymiesime hladké cesto a vytvarujeme malé knedličky. Tip: Ruky si poprášte múkou, aby sa cesto nelepilo!

5. Krok

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Do zapekacej misy vložte halušky, tekvicovú zeleninu a smotanu a dobre premiešajte. Posypte halušky a tekvicový nákyp syrom a pečte v rúre približne 25-30 minút, kým syr nie je pekne zlatohnedý.

Podobné recepty

Vegetariánske tekvicové cestoviny

Jeseň pre mňa vždy znamená čas tekvíc! Zo šťavnatej dužiny rada pripravujem chutné jedlá. V mojom tekvicovom období bolo vrcholom vytvorenie týchto cestovín. Dnes vám ukážem svoj obľúbený recept, ktorý som pripravila už nespočetne veľakrát: V tomto roku som si pripravila cestoviny z tekvice, ktoré som už niekoľkokrát zopakovala.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Recept na halušky z červenej repy

Ako vášnivý amatérsky kuchár vždy rád obmieňam tradičné jedlá so sezónnymi surovinami. Tak vznikol aj tento chutný recept na halušky z červenej repy. Často som ho pripravoval pre priateľov a rodinu a vždy sa veľmi dobre hodil. Sýtočervená farba je samozrejme vizuálne nápadná a mierne zemitá chuť červenej repy úžasne ladí so slanou chuťou domácich halušiek.

Krémový syr spaetzle Nemecká kuchyňa

Klasikou nemeckej kuchyne, ktorá nikdy nesklame, sú určite krémové Käsespätzle. Ako rodená Švábka som tento recept od svojho detstva pripravovala a vylepšovala nespočetnekrát, a preto môžem potvrdiť: So správnymi ingredienciami a niekoľkými trikmi v rukáve sú domáce Käsespätzle neodolateľne chutné!

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Tekvicové lasagne vegetariánske a chutné

Ako dlhoročný kuchár a milovník dobrého jedla som za tie roky vyskúšal a pripravil mnoho chutných jedál. Ale tieto tekvicové lasagne sú niečím výnimočné. Teplá, zemitá chuť tekvice spolu s krémovým syrom a bohatým korením vytvárajú skutočný chuťový zážitok. Tento recept som už mnohokrát pripravil pre priateľov a rodinu a vždy bol hitom. Preto som rada, že sa s vami oň môžem teraz podeliť.

Karfiolový nákyp

Chutný karfiolový nákyp je kombináciou karfiolu, zemiakov, syra a smotany.

Pečené gnocchi so zeleninou

Jednoduchý a rýchly recept na pečené gnocchi, ktoré sú skombinované s tou najobľúbenejšou letnou zeleninou a chutným talianskym korením. Tento recept je jednoduchý, zdravý a naozaj zasýti!

Podobné recepty

Vegetariánske tekvicové cestoviny

Jeseň pre mňa vždy znamená čas tekvíc! Zo šťavnatej dužiny rada pripravujem chutné jedlá. V mojom tekvicovom období bolo vrcholom vytvorenie týchto cestovín. Dnes vám ukážem svoj obľúbený recept, ktorý som pripravila už nespočetne veľakrát: V tomto roku som si pripravila cestoviny z tekvice, ktoré som už niekoľkokrát zopakovala.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Recept na halušky z červenej repy

Ako vášnivý amatérsky kuchár vždy rád obmieňam tradičné jedlá so sezónnymi surovinami. Tak vznikol aj tento chutný recept na halušky z červenej repy. Často som ho pripravoval pre priateľov a rodinu a vždy sa veľmi dobre hodil. Sýtočervená farba je samozrejme vizuálne nápadná a mierne zemitá chuť červenej repy úžasne ladí so slanou chuťou domácich halušiek.

Krémový syr spaetzle Nemecká kuchyňa

Klasikou nemeckej kuchyne, ktorá nikdy nesklame, sú určite krémové Käsespätzle. Ako rodená Švábka som tento recept od svojho detstva pripravovala a vylepšovala nespočetnekrát, a preto môžem potvrdiť: So správnymi ingredienciami a niekoľkými trikmi v rukáve sú domáce Käsespätzle neodolateľne chutné!

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Tekvicové lasagne vegetariánske a chutné

Ako dlhoročný kuchár a milovník dobrého jedla som za tie roky vyskúšal a pripravil mnoho chutných jedál. Ale tieto tekvicové lasagne sú niečím výnimočné. Teplá, zemitá chuť tekvice spolu s krémovým syrom a bohatým korením vytvárajú skutočný chuťový zážitok. Tento recept som už mnohokrát pripravil pre priateľov a rodinu a vždy bol hitom. Preto som rada, že sa s vami oň môžem teraz podeliť.

Karfiolový nákyp

Chutný karfiolový nákyp je kombináciou karfiolu, zemiakov, syra a smotany.

Pečené gnocchi so zeleninou

Jednoduchý a rýchly recept na pečené gnocchi, ktoré sú skombinované s tou najobľúbenejšou letnou zeleninou a chutným talianskym korením. Tento recept je jednoduchý, zdravý a naozaj zasýti!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3970 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1927 receptov

Dezert

2907 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3641 receptov

Šaláty

325 receptov