REKLAMA

Zdroj: DronG via iStockPhotos

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g Múčnaté zemiaky Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 1 stredná veľkosť tekvica hokkaido Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Tablespoon olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 150 g Strúhaný syr (napr. ementál) Pridané do
  • 500 ml sladká smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Na prípravu syrových halušiek najprv umyte zemiaky a varte ich v osolenej vode približne 20 minút. Potom ich nechajte krátko vychladnúť a ošúpte ich. Je dôležité spracovať zemiaky ešte teplé, pretože tak lepšie absorbujú múku.

2. Krok

Kým sa zemiaky varia, rozpolte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte ju na kocky. Ja uprednostňujem tekvicu Hokkaido, pretože sa dá jesť jej šupka a má úžasnú orieškovú chuť.

3. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Potom ich spolu s kockami tekvice opečte na panvici na oleji, kým nezmäknú. Dochuťte soľou, korením a tymiánom, váš nákyp by mal byť dobre ochutený.

4. Krok

Teraz k haluškám: Ošúpané zemiaky pretlačte cez strúhadlo na zemiaky a pridajte múku. Vymiesime hladké cesto a vytvarujeme malé knedličky. Tip: Ruky si poprášte múkou, aby sa cesto nelepilo!

5. Krok

Rúru predhrejte na 200 stupňov. Do zapekacej misy vložte halušky, tekvicovú zeleninu a smotanu a dobre premiešajte. Posypte halušky a tekvicový nákyp syrom a pečte v rúre približne 25-30 minút, kým syr nie je pekne zlatohnedý.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov