Jemná chrenová omáčka
Najlepšia chrenová omáčka, recept našich babičiek aj mamičiek :)
- 20Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- 3 pl hladká múka
- 2 pl maslo
- 0.6 l vývar
- 250 ml smotana na šľahanie
- 4 pl strúhaný chren
- soľ
- cukor
- ocot
Postup
Z hladkej múky a masla si v hrnci pripravíme zápražku.
Tú zalejeme vývarom a poriadne miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 10-15 minút.
Pridáme smotanu na šľahanie a privedieme k varu. Ku koncu dáme nastrúhaný chren a necháme chvíľku povariť.
Omáčku odstavíme z platne a dochutíme soľou, cukrom a octom podľa chuti.
Hotovú omáčku podávame klasicky ku knedlíku a varenému hovädziemu mäsku, alebo vareným zemiakom a údenej šunke či vareným vajíčkam.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jemná chrenová omáčka
Najlepšia chrenová omáčka, recept našich babičiek aj mamičiek :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KfYdqVthbhAuBG6xmIQP/2e5e776b25452d5a9110706906b3ce.jpeg)
Z hladkej múky a masla si v hrnci pripravíme zápražku.
Tú zalejeme vývarom a poriadne miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 10-15 minút.
Pridáme smotanu na šľahanie a privedieme k varu. Ku koncu dáme nastrúhaný chren a necháme chvíľku povariť.
Omáčku odstavíme z platne a dochutíme soľou, cukrom a octom podľa chuti.
Hotovú omáčku podávame klasicky ku knedlíku a varenému hovädziemu mäsku, alebo vareným zemiakom a údenej šunke či vareným vajíčkam.