Zdroj: Canva

Jednoduchý ovocný koláč so želatínou

45 min
4
REKLAMA

Nepečený ovocný koláč so želatínou a smotanou

45 min
4
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

NA KORPUS

  • 110 g BeBe sušienky Pridané do
  • 15 g kokos Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 2 pl kokosový cukor Pridané do

NA KRÉM

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 500 g polotučný krémový tvaroh Pridané do
  • 100 g šľahačková smotana Pridané do
  • 2 čl vanilkový extrakt Pridané do
  • 115 g práškový cukor Pridané do
  • 180 g ovocie podľa chuti Pridané do
  • 5 ks plátok želatíny Pridané do

NA ŽELÉ

  • 180 g ovocie podľa chuti Pridané do
  • 3 pl cukor Pridané do
  • 2 ks plátok želatíny Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr pomelieme sušienky s kokosom a cukrom. Zmiešame s rozpusteným maslom. Do formy s odnímateľným dnom pricvakneme papier na pečenie a na dno rovnomerne natlačíme sušienkovú hmotu. Dáme stuhnúť.

2. Krok

Ovocie krátko povaríme a prepasírujeme. Želatínu namočíme do vody a necháme ju nabopnať.

3. Krok

Smotanu s mascarpone a cukrom vymiešame najskôr spolu a potom pridáme aj tvarohy.

4. Krok

Želatínu vyžmýkame, dáme do kastrólika s ovocím a zahrievame, kým sa nerozpustí. Nevaríme. Do ovocia rýchlo metličkou zamiešame lyžicu tvarohového krému a potom to všetko vmiešame do zvyšného krému. Ovocný krém nalejeme na korpus, urovnáme a dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.

5. Krok

Na ovocnú vrstvu takisto povaríme a prepasírujeme ovocie, pridáme cukor a vopred namočenú a vyžmýkanú želatínu. Necháme krátko vychladnúť a potom nalejeme na vrch torty. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.

6. Krok

Po vychladnutí koláč vyberieme, nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov