REKLAMA

Zdroj: Karolina Grabowska from Pexels

Jednoduché raňajkové rolky

Vždy som milovala domáci chlieb. Jeho vôňa, chuť a štruktúra sú úplne neporovnateľné s tým, čo si kúpite v obchode. Často pečiem tieto jednoduché rožky na raňajky. Sú mäkké, nadýchané a ideálne na natretie maslom alebo džemom. Najlepšie zo všetkého je, že sú veľmi jednoduché na prípravu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g múka Pridané do
  • 2 čajové lyžičky Suché droždie Pridané do
  • 2 čajové lyžičky cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 280 ml Horúca voda Pridané do
  • 2 lyžice Olej Pridané do
  • 2 lyžice Olej Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Nezabudnite, že soľ nesmiete dať priamo na droždie, pretože by mohlo stratiť svoju aktivitu.

2. Krok

Pridajte teplú vodu a olej a cesto hnette asi 10 minút, kým nie je hladké a pružné. Ak je cesto príliš suché, môžete pridať viac vody, ale pamätajte - na začiatku je vždy lepšie pridať menej vody, pretože neskôr už nebudete môcť proces zvrátiť.

3. Krok

Misku prikryte utierkou a nechajte cesto kysnúť asi 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto nechajte kysnúť na teplom a pokojnom mieste bez prievanu.

4. Krok

Po tomto čase cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 8 rovnakých častí. Z nich vytvarujte okrúhle žemle.

5. Krok

Vytvarované buchty položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte 30 minút kysnúť.

6. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pečte buchty približne 20 minút, kým nie sú zlatisté. Tip - počas pečenia buchiet nalejte do spodnej časti rúry trochu vody. Parná voda vytvorí mimoriadne vlhkú atmosféru, vďaka ktorej budú mať buchty chrumkavú kôrku a mäkký vnútrajšok.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4609 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4305 receptov

Raňajky

1352 receptov

Lacné jedlá

1442 receptov

Cestoviny

520 receptov