VIDEORECEPT Jednoduché makrónky
Ak máte chuť na úžasne jemný a lahodný dezert, oplatí sa pripraviť domáce makrónky. Aj keď je ich chuť úplne delikátna, recept na prípravu nie je zložitý.
- 50Minút
- 40Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 95 g mleté mandle
- 160 g cukor práškový
- 10 g kakao
- 80 g bielky
- 50 g cukor kryštálový
čokoládová ganache
- 120 g čokoláda (ideálne 70%)
- 150 ml smotany na šlahanie 33%
Postup
Na prípravu makróniek si najskôr do misy preosejeme práškový cukor, kakao a mleté mandle.
V šľahači si vyšľaháme z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh. Sneh pridáme k sypkej zmesi a zapracujeme ho.
Cesto si dáme do cukrárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a začneme jednotlivé makrónky tvarovať. Výborná je silikónová forma na pečenie makróniek. Priemer makróniek je rovnaký cca. 2 cm. Makrónky necháme chvíľu oschnúť a potom pečieme na 130 stupňov 15 minút.
Zatiaľ ako sa makrónky pečú si pripravíme ganache. V menšom hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie a pridáme na kocky nalámanú čokoládu, premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Hmotu necháme chvíľu zatuhnúť.
Ako posledné už len zlepíme makrónky pomocou krému ganache a dezert je hotový.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jednoduché makrónky
Ak máte chuť na úžasne jemný a lahodný dezert, oplatí sa pripraviť domáce makrónky. Aj keď je ich chuť úplne delikátna, recept na prípravu nie je zložitý.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZWfEfO07ATbK5tOJp2SA/648c4fdfa50f458db40540ac6dac0a.jpeg)
Na prípravu makróniek si najskôr do misy preosejeme práškový cukor, kakao a mleté mandle.
V šľahači si vyšľaháme z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh. Sneh pridáme k sypkej zmesi a zapracujeme ho.
Cesto si dáme do cukrárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a začneme jednotlivé makrónky tvarovať. Výborná je silikónová forma na pečenie makróniek. Priemer makróniek je rovnaký cca. 2 cm. Makrónky necháme chvíľu oschnúť a potom pečieme na 130 stupňov 15 minút.
Zatiaľ ako sa makrónky pečú si pripravíme ganache. V menšom hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie a pridáme na kocky nalámanú čokoládu, premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Hmotu necháme chvíľu zatuhnúť.
Ako posledné už len zlepíme makrónky pomocou krému ganache a dezert je hotový.