REKLAMA
Jednoduché makrónky

Jednoduché makrónky

Ak máte chuť na úžasne jemný a lahodný dezert, oplatí sa pripraviť domáce makrónky. Aj keď je ich chuť úplne delikátna, recept na prípravu nie je zložitý.

REKLAMA
Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Recept nájdeš v tomto článku

Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Ingrediencie

porcií
40

Cesto

  • 95 g mleté mandle Pridané do
  • 160 g cukor práškový Pridané do
  • 10 g kakao Pridané do
  • 80 g bielky Pridané do
  • 50 g kryštálový cukor Pridané do

čokoládová ganache

  • 120 g čokoláda (ideálne 70%) Pridané do
  • 150 ml smotany na šlahanie 33% Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu makróniek si najskôr do misy preosejeme práškový cukor, kakao a mleté mandle.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
2. Krok

V šľahači si vyšľaháme z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh. Sneh pridáme k sypkej zmesi a zapracujeme ho.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
3. Krok

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a začneme jednotlivé makrónky tvarovať. Výborná je silikónová forma na pečenie makróniek. Priemer makróniek je rovnaký cca. 2 cm. Makrónky necháme chvíľu oschnúť a potom pečieme na 130 stupňov 15 minút.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
4. Krok

Zatiaľ ako sa makrónky pečú si pripravíme ganache. V menšom hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie a pridáme na kocky nalámanú čokoládu, premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Hmotu necháme chvíľu zatuhnúť.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
5. Krok

Ako posledné už len zlepíme makrónky pomocou krému ganache a dezert je hotový.

Komentáre (1)

Blazena 28. 1. 2022

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3169 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1178 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov