REKLAMA
Jednoduché makrónky

Jednoduché makrónky

Ak máte chuť na úžasne jemný a lahodný dezert, oplatí sa pripraviť domáce makrónky. Aj keď je ich chuť úplne delikátna, recept na prípravu nie je zložitý.

REKLAMA
Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Recept nájdeš v tomto článku

Ganache – delikátna čokoládová poleva, ktorej sa nedá odolať: Ako ju pripraviť?

Ingrediencie

porcií
40

Cesto

  • 95 g mleté mandle Pridané do
  • 160 g cukor práškový Pridané do
  • 10 g kakao Pridané do
  • 80 g bielky Pridané do
  • 50 g kryštálový cukor Pridané do

čokoládová ganache

  • 120 g čokoláda (ideálne 70%) Pridané do
  • 150 ml smotany na šlahanie 33% Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu makróniek si najskôr do misy preosejeme práškový cukor, kakao a mleté mandle.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
2. Krok

V šľahači si vyšľaháme z bielkov a kryštálového cukru tuhý sneh. Sneh pridáme k sypkej zmesi a zapracujeme ho.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
3. Krok

Cesto si dáme do cukrárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a začneme jednotlivé makrónky tvarovať. Výborná je silikónová forma na pečenie makróniek. Priemer makróniek je rovnaký cca. 2 cm. Makrónky necháme chvíľu oschnúť a potom pečieme na 130 stupňov 15 minút.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
4. Krok

Zatiaľ ako sa makrónky pečú si pripravíme ganache. V menšom hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie a pridáme na kocky nalámanú čokoládu, premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Hmotu necháme chvíľu zatuhnúť.

Jednoduché makrónky - krok prípravy 1
5. Krok

Ako posledné už len zlepíme makrónky pomocou krému ganache a dezert je hotový.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov