REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0K4eBnnozSvYpX6Bq3jP/3b6ccd58470e5179b2b0a33332bf16.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Jednoduché maďarské rezy
Recept na tradičné maďarské rezy nazývané aj kokosové ježe.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
60
Cesto
- 200 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 300 g maslo
- 100 ml mlieko
- 250 g múka
- 1 balík kypriaci prášok
- 2 pl Med
Poleva
- 150 g stužený tuk
- 200 g práškový cukor
- 2 pl rum
- 10 pl mlieko
- 2 pl kakao
Na obaľovanie
- kokos
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske vymiešame do hladka maslo s vajíčkami a cukrom.
2. Krok
Následne k ním pridáme med, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Všetko spolu poriadne premiešame.
3. Krok
Takto pripravené cesto na maďarské rezy rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie a pečieme ho pri teplote 180°C približne 15 minút.
4. Krok
Maďarské rezy po vychladnutí nakrájame na kocky, namáčame v poleve a obalíme v kokose. Ukladáme ich na papier na pečenie pokiaľ poleva nestuhne.
5. Krok
Poleva Do hrnca vložíme všetky prísady na prípravu polevy, necháme ich zovrieť a varíme cca 5 minút.
Od detstva to každý pozná pod menom kokosové ježe