REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Jednoduchá zemiaková omáčka
Zemiaková omáčka recept na slovenskú klasiku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 ks zemiak
- 1 pl olej
- 1 pl múka
- 3 bobkový list
- soľ
- kyslá smotana
- kôpor
- 1 pl cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
2. Krok
Dáme si ich varť do menšieho množstva vody. Osolíme, pridáme bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké pridáme smotanu. Prevaríme.
3. Krok
Pripravíme si zásmažku s oleja a múky a vylejeme ju do zemiakov. Prevaríme 10 minút.
4. Krok
Pred koncom varenia dochutíme cukorm, podľa potreby ešte dosolíme.
5. Krok
Naložíme si na tanier a posypeme čerstvo nasekaným kôprom. Omáčku podávame s varenými vajíčkami.