Zdroj: FB - NAJLEPŠIE pozbierané RECEPTY

Jednoduchá sviečková na smotane

120 min
1
REKLAMA

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

120 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho stehna Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 3 stonky zeleru Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 3 listy bobkové Pridané do
  • 1 vetvička tymiánu Pridané do
  • 6 guličiek celého nového korenia Pridané do
  • 2 pl sušených brusníc Pridané do
  • knedľa Pridané do
  • brusnicový džem Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou.

2. Krok

V hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.

3. Krok

Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.

4. Krok

Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme.

5. Krok

Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.

6. Krok

Dobrú chuť

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Večera

1145 receptov

Dezert

961 receptov