:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9YV1GmasTnhT5jaBAp9v/ce5483a1f61a198e50f5ece210bdae.jpeg)
Zdroj: FB - NAJLEPŠIE pozbierané RECEPTY
Jednoduchá sviečková na smotane
Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho stehna
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 3 stonky zeleru
- 1 l hovädzí vývar
- 50 ml olej
- 100 g slanina
- 250 ml smotana na varenie
- 3 listy bobkové
- 1 vetvička tymiánu
- 6 guličiek celého nového korenia
- 2 pl sušených brusníc
- knedľa
- brusnicový džem
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou.
V hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.
Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.
Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme.
Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.
Dobrú chuť