Zdroj: FB - NAJLEPŠIE pozbierané RECEPTY

Jednoduchá sviečková na smotane

REKLAMA

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho stehna Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 3 stonky zeleru Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 3 listy bobkové Pridané do
  • 1 vetvička tymiánu Pridané do
  • 6 guličiek celého nového korenia Pridané do
  • 2 pl sušených brusníc Pridané do
  • knedľa Pridané do
  • brusnicový džem Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou.

2. Krok

V hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.

3. Krok

Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.

4. Krok

Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme.

5. Krok

Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.

6. Krok

Dobrú chuť

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasická plnená paprika
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasická plnená paprika

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasická plnená paprika
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasická plnená paprika

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Adri1017

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

120
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou.

2. Krok

V hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.

3. Krok

Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.

4. Krok

Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme.

5. Krok

Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.

6. Krok

Dobrú chuť

Ingrediencie
500 g
hovädzieho stehna
2
mrkvy
1
petržlen
3
stonky zeleru
1 l
hovädzí vývar
50 ml
olej
100 g
slanina
250 ml
smotana na varenie
3 listy
bobkové
1
vetvička tymiánu
6 guličiek
celého nového korenia
2 pl
sušených brusníc
knedľa
brusnicový džem
kyslá smotana