Jednoduchá krémová hubová polievka

VIDEORECEPT Jednoduchá krémová hubová polievka

REKLAMA

Jednoduchá hubová polievka hotová za pár minút. Tento recept na chalupársku hubovú polievku na kyslo budete zbožňovať !

  • 25Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 350 g čerstvých hríbov (lesné alebo šampiňóny) Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 1 šalotka alebo malá cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • Štipka tymianu Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 12 l vývaru Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 2 pl jablčného octu Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Huby utrite vlhkou handričkou. Odtrhnite stonky a vložte ich do samostatnej misky. Stonky nasekajte nadrobno a klobúky húb stačí nakrájať.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 1
2. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 štipky soli a restujte do mäkka. Prisypte nasekaný cesnak a restujte spolu dozlatista.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 2
3. Krok

Pridajte nasekané stonky a opäť restujte. V prípade potreby pridajte ešte trochu olivového oleja. Prisypte tymian a premiešajte. Pridajte nakrájané šampiňóny a premiešajte. Varte niekoľko minút, kým sa tekutina neodparí.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 3
4. Krok

Uprostred hrnca urobte priestor. Pridajte maslo a múku. Dobre premiešajte a varíte 1 minútu. Na záver vmiešajte do húb.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 4
5. Krok

Prilejte 1/2 vývaru a dobre premiešajte. Potom dolejte zvyšný vývar a dochuťte mletým čiernym korením. Ochutnávajte a dosoľte len v prípade potreby. Môžete prikryť a priviesť zmes do varu.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 5
6. Krok

Znížte teplotu, ale aby sa polievka stále varila. Pridajte jablčný ocot a varte 20 minút prikryté.

7. Krok

Na záver prilejte smotanu, premiešajte a môžete ochutnať. Ak chcete, pridajte viac smotany. Dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 7
8. Krok

Podávať môžete s nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom. Dobrú chuť :)

Jednoduchá krémová hubová polievka - krok prípravy 8

Komentáre (1)

Lena 31. 1. 2022

Dobrý,osvedčený recept

Podobné recepty

Zelená fazuľka na kyslo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zelená fazuľka na kyslo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krupicové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia hlivová polievka na spôsob držkovej
Recept od prémiového používateľa
Demikát - tradičná bryndzová polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Demikát - tradičná bryndzová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová šampiňónová polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová šampiňónová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zelená fazuľka na kyslo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zelená fazuľka na kyslo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krupicové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia hokkaido polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia hlivová polievka na spôsob držkovej
Recept od prémiového používateľa
Demikát - tradičná bryndzová polievka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Demikát - tradičná bryndzová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémová šampiňónová polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová šampiňónová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image Adri1017

Jednoduchá krémová hubová polievka

Jednoduchá hubová polievka hotová za pár minút. Tento recept na chalupársku hubovú polievku na kyslo budete zbožňovať !

25
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Huby utrite vlhkou handričkou. Odtrhnite stonky a vložte ich do samostatnej misky. Stonky nasekajte nadrobno a klobúky húb stačí nakrájať.

2. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 štipky soli a restujte do mäkka. Prisypte nasekaný cesnak a restujte spolu dozlatista.

3. Krok

Pridajte nasekané stonky a opäť restujte. V prípade potreby pridajte ešte trochu olivového oleja. Prisypte tymian a premiešajte. Pridajte nakrájané šampiňóny a premiešajte. Varte niekoľko minút, kým sa tekutina neodparí.

4. Krok

Uprostred hrnca urobte priestor. Pridajte maslo a múku. Dobre premiešajte a varíte 1 minútu. Na záver vmiešajte do húb.

5. Krok

Prilejte 1/2 vývaru a dobre premiešajte. Potom dolejte zvyšný vývar a dochuťte mletým čiernym korením. Ochutnávajte a dosoľte len v prípade potreby. Môžete prikryť a priviesť zmes do varu.

6. Krok

Znížte teplotu, ale aby sa polievka stále varila. Pridajte jablčný ocot a varte 20 minút prikryté.

7. Krok

Na záver prilejte smotanu, premiešajte a môžete ochutnať. Ak chcete, pridajte viac smotany. Dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.

8. Krok

Podávať môžete s nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom. Dobrú chuť :)

Ingrediencie
350 g
čerstvých hríbov (lesné alebo šampiňóny)
2 pl
olivového oleja
50 g
masla
1
šalotka alebo malá cibuľa
1 strúčik
cesnaku
Štipka
tymianu
250 ml
smotany na šľahanie
12 l
vývaru
2 pl
hladkej múky
soľ
korenie
2 pl
jablčného octu
petržlenová vňať