VIDEORECEPT Jednoduchá krémová hubová polievka
Jednoduchá hubová polievka hotová za pár minút. Tento recept na chalupársku hubovú polievku na kyslo budete zbožňovať !
- 25Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 350 g čerstvých hríbov (lesné alebo šampiňóny)
- 2 pl olivového oleja
- 50 g masla
- 1 šalotka alebo malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Štipka tymianu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1⁄2 l vývaru
- 2 pl hladkej múky
- soľ
- korenie
- 2 pl jablčného octu
- petržlenová vňať
Postup
Huby utrite vlhkou handričkou. Odtrhnite stonky a vložte ich do samostatnej misky. Stonky nasekajte nadrobno a klobúky húb stačí nakrájať.
V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 štipky soli a restujte do mäkka. Prisypte nasekaný cesnak a restujte spolu dozlatista.
Pridajte nasekané stonky a opäť restujte. V prípade potreby pridajte ešte trochu olivového oleja. Prisypte tymian a premiešajte. Pridajte nakrájané šampiňóny a premiešajte. Varte niekoľko minút, kým sa tekutina neodparí.
Uprostred hrnca urobte priestor. Pridajte maslo a múku. Dobre premiešajte a varíte 1 minútu. Na záver vmiešajte do húb.
Prilejte 1/2 vývaru a dobre premiešajte. Potom dolejte zvyšný vývar a dochuťte mletým čiernym korením. Ochutnávajte a dosoľte len v prípade potreby. Môžete prikryť a priviesť zmes do varu.
Znížte teplotu, ale aby sa polievka stále varila. Pridajte jablčný ocot a varte 20 minút prikryté.
Na záver prilejte smotanu, premiešajte a môžete ochutnať. Ak chcete, pridajte viac smotany. Dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
Podávať môžete s nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom. Dobrú chuť :)
Zdieľaj recept s ostatnými
Podobné recepty
Podobné recepty
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jednoduchá krémová hubová polievka
Jednoduchá hubová polievka hotová za pár minút. Tento recept na chalupársku hubovú polievku na kyslo budete zbožňovať !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oRYx5ee4Vefx65PNtaoj/b7142d49a0a97e27f2d5e0fdfd0d9f.jpeg)
Huby utrite vlhkou handričkou. Odtrhnite stonky a vložte ich do samostatnej misky. Stonky nasekajte nadrobno a klobúky húb stačí nakrájať.
V hrnci rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 štipky soli a restujte do mäkka. Prisypte nasekaný cesnak a restujte spolu dozlatista.
Pridajte nasekané stonky a opäť restujte. V prípade potreby pridajte ešte trochu olivového oleja. Prisypte tymian a premiešajte. Pridajte nakrájané šampiňóny a premiešajte. Varte niekoľko minút, kým sa tekutina neodparí.
Uprostred hrnca urobte priestor. Pridajte maslo a múku. Dobre premiešajte a varíte 1 minútu. Na záver vmiešajte do húb.
Prilejte 1/2 vývaru a dobre premiešajte. Potom dolejte zvyšný vývar a dochuťte mletým čiernym korením. Ochutnávajte a dosoľte len v prípade potreby. Môžete prikryť a priviesť zmes do varu.
Znížte teplotu, ale aby sa polievka stále varila. Pridajte jablčný ocot a varte 20 minút prikryté.
Na záver prilejte smotanu, premiešajte a môžete ochutnať. Ak chcete, pridajte viac smotany. Dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti.
Podávať môžete s nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom. Dobrú chuť :)