REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GhRA7kzWSwW1sgXmuy9w/17bb6ea0e7de172a88be527facae7a.jpeg)
Jablkovy zavin
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
-cesto
- 500 g hladkej múky
- 250 ml vlažného mlieka
- 25 g droždia
- 125 ml oleja
- 3 pl cukru ČL do kvásku
- 1 vajíčko
- 1 čl soli
-náplň
- 1 kg jabĺk
- 5 pl cukru
- 2 čl škorice
- 60 g masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Spravíme si kvások: do vlažného mlieka dáme 2ČL cukru s droždím a počkáme cca 10min.
2. Krok
Do misky si dáme všetky suroviny na cesto s kváskom a zamiesime, necháme kysnúť 1hod
3. Krok
Zatiaľ si nastrúhame jablká, vytlačíme z nich šťavu a zmiešame s cukrom a škoricou
4. Krok
Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a rozvalkáme
5. Krok
Potrieme roztopeným maslom, pridáme jablkovú plnku a zarolujeme
6. Krok
Záviny potrieme olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180’ 30-35min.