Jablkový mrežovník

REKLAMA

Jeseň prichádza a s ňou aj dlhé chladné večery. Ja si jeseň spájam aj s týmto tradičným slovenským jablkovým mrežovníkom, ktorý nikdy neomrzí.

  • 70Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • 2 kúsok vajec Pridané do

Náplň

  • 7 kúsok väčšie jablká Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 2 čl mletá škorica Pridané do
  • 1 pl trstinový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: V miske si zmiešame všetky suroviny, z ktorých nám vznikne pevné cesto.

2. Krok

Cesto vytvarujeme do väčšej gule, zabalíme do fólie a na pol hodinu vložíme do chladničky.

3. Krok

Kým nám cesto stuhne, pripravíme si náplň.

4. Krok

Umyjeme, ošúpeme a postrúhame si jablká. Zmiešame s vanilkovým cukrom, trstinovým cukrom a mletou škoricou.

5. Krok

Keď je cesto stuhnuté, prekrojíme ho na dve polovice.

6. Krok

Jednu si vyvaľkáme a preložíme ju na plech. Posypeme jablkovou zmesou.

7. Krok

Z druhej polovice si vytvarujeme guličky, následne hadíky (ako z plastelíny).

8. Krok

Hadíky ukladáme na jablkovú zmes do tvaru mriežky.

9. Krok

Pečieme na 190 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

10. Krok

SERVÍROVANIE: Jablkový mrežovník posypeme práškovým cukrom a servírujeme na malý tanierik. Famózne sa k nemu hodí horúci čaj.

11. Krok

"Tradičný slovenský jablkový mrežovníkom, ako od babičky."

Komentáre (1)

Hermina 27. 9. 2021

ďakujem pekne za skvelý recept, uložím si do obľúbených :)) niekedy vyskúšam

Podobné recepty

Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Jablkový mrežovník

Jeseň prichádza a s ňou aj dlhé chladné večery. Ja si jeseň spájam aj s týmto tradičným slovenským jablkovým mrežovníkom, ktorý nikdy neomrzí.

70
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: V miske si zmiešame všetky suroviny, z ktorých nám vznikne pevné cesto.

2. Krok

Cesto vytvarujeme do väčšej gule, zabalíme do fólie a na pol hodinu vložíme do chladničky.

3. Krok

Kým nám cesto stuhne, pripravíme si náplň.

4. Krok

Umyjeme, ošúpeme a postrúhame si jablká. Zmiešame s vanilkovým cukrom, trstinovým cukrom a mletou škoricou.

5. Krok

Keď je cesto stuhnuté, prekrojíme ho na dve polovice.

6. Krok

Jednu si vyvaľkáme a preložíme ju na plech. Posypeme jablkovou zmesou.

7. Krok

Z druhej polovice si vytvarujeme guličky, následne hadíky (ako z plastelíny).

8. Krok

Hadíky ukladáme na jablkovú zmes do tvaru mriežky.

9. Krok

Pečieme na 190 stupňov približne 40 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

10. Krok

SERVÍROVANIE: Jablkový mrežovník posypeme práškovým cukrom a servírujeme na malý tanierik. Famózne sa k nemu hodí horúci čaj.

11. Krok

"Tradičný slovenský jablkový mrežovníkom, ako od babičky."

Ingrediencie
Cesto
500 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 bal
kypriaci prášok
2 kúsok
vajec
Náplň
7 kúsok
väčšie jablká
1 bal
vanilkový cukor
2 čl
mletá škorica
1 pl
trstinový cukor