:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bzqCUuO7Hdec3XVS43QP/91d80f53f19748f9bb0b6ed1a7aef6.jpeg)
Jablkový koláč
Ingrediencie
Cesto
- 2 vajcia
- 200 g trstinového cukru
- 200 g roztopeného masla
- 1 lyžička mletej vanilky
- 110 g mletých orechov
- 50 g mletých lieskovcov
- 2 lyžičky Prášku do pečiva
- 200 g hladkej múky
Jablková zmes
- 4 jablká
- 1 lyžička škorice
- 2 lyžičky pudingového prášku
- 2 Lyžice vody
- 100 ml jablkovej šťavy
- 1 lyžička masla
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si nachystáme jablkovú zmes.
Jablká si očistíme a nakrájame na kocky, maslo si dáme rozpustiť a pridáme jablká.
Posypeme škoricou a zalejeme jablkovou šťavou.
Puding zmiešame s vodou a pridáme k jablkám.
Zamiešame a na miernom plameni varíme asi 5 minút.
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo a zamiešame.
Ďalej pridáme mletú vanilku, orechy, prášok do pečiva a múku. Všetko spolu vymiešame.
Nakoniec pridáme jablkovú zmes, zamiešame a navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/35-40 minút do zlatista.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
Na vrch môžte použiť lekvár, čokoládu, džem. Ja som použila tvaroh zmiešaný so smotanou na šľahanie.
Ja som namiesto hladkej múky použila mandľovú a cesto bolo mokré. S klasickou múkou je to v poriadku.
Použila som okrúhlu formu s priemerom 27cm.
Dobrú chuť!😉