![JABLKOVÉ PITÉ JABLKOVÉ PITÉ](https://eu.tastescdn.net/thumbor/qO-NNzZ49QqJ3aK6aku5E8UVQ3U=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JClTQIXT_IrZJVlZGHa_/aa36612c659756a20874708e906190.jpeg)
JABLKOVÉ PITÉ
Ingrediencie
CESTO
- 100 g práškový cukor
- 200 g polohrubá múka
- 200 g hladká múka
- 200 g maslo
- 2 ks vajce
- 1 pl mlieko
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal prášok do pečiva
PLNKA
- 50 g kryštálový cukor
- 1 kl mletá škorica
- 2 kl vanilkový cukor
- 1 kg jablká
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske poriadne premiešame múku, prášok do pečiva, vanilkový a práškový cukor. Potom pridáme vajcia, mlieko, zmäknuté maslo a zo všetkých surovín spracujeme cesto, ktoré musí byť celkom hladké. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme ho na pol hodinu do chladničky.
Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame so všetkými uvedenými surovinami, ktoré sú potrebné na prípravu plnky.
Na plech dáme papier na pečenie a vyhrejeme rúru na 180°C. Potom cesto, ktoré nám odležalo v chladničke vyberieme a rozdelíme ho na 2 diely. Jeden diel vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Veľkosť by mala zodpovedať veľkosti plechu a prenesieme ho naň. Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku a zakryjeme druhým dielom vyvaľkaného cesta. Potom koláč popicháme vidličkou a necháme ho piecť pol hodinu. Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.