![Jablkové lievance Jablkové lievance](https://eu.tastescdn.net/thumbor/S59mwzIW5qHTUgimHuZOrbMABWw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/b88ee08ee5208b2d15d9cf1c30d5ca.jpeg)
Jablkové lievance
Jablkové lievance so zlatistou kôrkou, jemné, s jablkovou vôňou, s malým množstvom múky a veľkým množstvom jabĺk ochutených citrónovou šťavou.
Ingrediencie
- 200 celozrnná múka
- 600 g jablká (kyslé)
- 4 pl cukor
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 250 ml mlieko
- 2 vajce
- 1 čl škorica
- 0.3 čl vanilín
- 100 ml rastlinný olej
- 1 citrónová kôra
- 1 citrónová šťava
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte preosiatu pšeničnú múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a vanilku.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/TEUSLOIaGZAnpyd04t5GwJfiQ3o=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/e9d00a395f9ef1f37a47feaf639487.png)
Zdroj: Youtube
Do múky pridáme 2 rozšľahané vajcia a premiešame.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HeEXmkRULkkzurrjxKUYLG1e9VQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/9df87c7c0873ccc618dcccdab2e58e.png)
Zdroj: Youtube
Za stáleho miešania pomaly prilievajte teplé mlieko. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/tzMyqngCAqWcRVGza4TSh4Ywjd4=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/245ef0f9e4304823b1c485f1095100.png)
Zdroj: Youtube
Jablká ošúpte, očistite a nakrájajte na malé kúsky a pridajte do cesta.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Rn3m_Xr0k3oIdRrUnBSq4FBkp0k=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/2b55cb4daaaea78734b72e1b8d302d.png)
Zdroj: Youtube
Zohrejte panvicu s 3 polievkovými lyžicami rastlinného oleja na strednom ohni a cesto naň lyžicou vytvarujte okrúhle placky.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/qLllnOXQDQWtRqlWXWB_q6MH8Vw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/8c46be8330eb3709323588189f64c1.png)
Zdroj: Youtube
Lievance pečieme na miernom ohni do zlatista asi 2 minúty z každej strany.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/FModZ9Sz3qt7iVxn_sHSyqXwEu8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/5d686c00dceb0256e37cc6e635a33a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablkové lievace podávajte s kyslou smotanou, šľahačkou, džemom alebo karamelovým sirupom.
![Jablkové lievance - krok prípravy 1 Jablkové lievance - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/7oalwHA7Q2a-UKQsIKeWz96QAqU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hSxNXSg90zBAvyN3gXAq/030363ec4a0fbedb38f558bb6730ba.png)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť
Tuším to zajtra oprobujem:-))