REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Pb4ebZzBcEiZH6NxoJC_/c751a4f0298adc5ee7dfb64dbd5481.jpeg)
Jablková bábovka s vôňou perníka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 vajíčka
- 2 Lyžice čakankového sirupu
- 100 ml olivového oleja
- 200 ml plnotučného mlieka
- 1 balenie Prášku do pečiva
- 3 Lyžice kakaa
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1⁄2 lyžičky mletej vanilky
- 300 g hladkej múky
- 200 g nastrúhaných jabĺk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vajíčka si vymiešame so sirupom. Pridáme olej a mlieko a zamiešame.
2. Krok
Ďalej pridáme prášok do pečiva, kakao, vanilku, perníkové korenie a múku. Dôkladne rozmiešame.
3. Krok
Nakoniec pridáme nastrúhané jablká a zamiešame.
4. Krok
Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme. Povrch posypeme mletými mandľami a vložíme do vyhriatej rúry.
5. Krok
Pečieme na 180/25 minút do zlatista.
6. Krok
Vyberieme a ešte horúci potrieme džemom a posypeme práškovým cukrom.
7. Krok
Použila som formu s priemerom 27cm.
8. Krok
Dobrú chuť!