Hydinové chilli con carne

REKLAMA

Chilli con carne pre zmenu chuti s kuracím mäsom. Šťavnaté, sýte a kto má rád aj jemne pikantné

  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g vykostených kuracích stehien Pridané do
  • 150 g hnedej fazule Pridané do
  • 1 konzerva malá kukurice Pridané do
  • 1 chilli paprička Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čl mletej papriky Pridané do
  • 1 čl údenej mletej papriky Pridané do
  • 12 čl mletej škorice Pridané do
  • 1 čl rímskej rasce Pridané do
  • 1 malý paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 konzerva krájaných paradajok Pridané do
  • rastlinný olej Pridané do
  • limetka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Deň vopred namočíme fazuľu, najlepšie cez noc. Následne uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu nasekáme na malé kocky, cesnak rozpučíme a kto chce pikantné si pripraví aj chilli papričku na kolieska.

2. Krok

Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a kuracie prsia. Pridáme mletú papriku a ostatné koreniny a krátko restujeme, aby paprika nezhorkla. Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané paradajky, ak máme málo šťavy podlejeme vývarom, a dusíme 15 minút, resp., kým mäso nie je udusené, pri stehnách to môže trvať dlhšie, ak použijeme kuracie prsia tak kratšie.

3. Krok

Pridáme kukuricu a fazuľu a necháme asi 5 minút podusiť. Pokvapkáme limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením. Ja som ako prílohu zvolil šampiňónovú ryžu. Dobrú chuť

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Skušali sme a veľmi chutilo všetkým.

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marinované kuracie rezne
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované kuracie rezne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marinované kuracie rezne
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované kuracie rezne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Hydinové chilli con carne

Chilli con carne pre zmenu chuti s kuracím mäsom. Šťavnaté, sýte a kto má rád aj jemne pikantné

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Deň vopred namočíme fazuľu, najlepšie cez noc. Následne uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu nasekáme na malé kocky, cesnak rozpučíme a kto chce pikantné si pripraví aj chilli papričku na kolieska.

2. Krok

Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a kuracie prsia. Pridáme mletú papriku a ostatné koreniny a krátko restujeme, aby paprika nezhorkla. Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané paradajky, ak máme málo šťavy podlejeme vývarom, a dusíme 15 minút, resp., kým mäso nie je udusené, pri stehnách to môže trvať dlhšie, ak použijeme kuracie prsia tak kratšie.

3. Krok

Pridáme kukuricu a fazuľu a necháme asi 5 minút podusiť. Pokvapkáme limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením. Ja som ako prílohu zvolil šampiňónovú ryžu. Dobrú chuť

Ingrediencie
500 g
vykostených kuracích stehien
150 g
hnedej fazule
1 konzerva
malá kukurice
1
chilli paprička
2
cibule
3 strúčiky
cesnaku
1 čl
mletej papriky
1 čl
údenej mletej papriky
12 čl
mletej škorice
1 čl
rímskej rasce
1
malý paradajkový pretlak
1 konzerva
krájaných paradajok
rastlinný olej
limetka
soľ
korenie