REKLAMA

Hustý ríbezľový lekvár

Recept na hustý domáci ríbezľový lekvár, ktorý sa hodí do dezertov alebo natretý na vianočke.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
60
  • 1 kg ríbezlí Pridané do
  • 500 g cukru Pridané do
  • 1 Štipka soli Pridané do
  • 1 ks šťava z citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

3 min.
1. Krok

Ríbezle vložte do hrnca na stredne silnom ohni.

2. Krok

Pridajte cukor a soľ, zamiešajte a nechajte variť, kým sa cukor nerozpustí a ríbezle nezmäknú.

3. Krok

Potom pridajte šťavu z citrónu. Premiešajte a nechajte variť 30 minút.

4. Krok

Uvarený ríbezľový lekvár prelejte do sterilizovaných pohárov a pretočte ich dole víčk.

5. Krok

Skladujte v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Dezert

3821 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Nátierky

336 receptov