REKLAMA

Hrnčeková bublanina s posýpkou

Chutná bublanina s ovocím a posýpkou

REKLAMA
Recepty na výbornú bublaninu: Čerešňová, jahodová aj marhuľová urobia radosť celej rodine

Recept nájdeš v tomto článku

Recepty na výbornú bublaninu: Čerešňová, jahodová aj marhuľová urobia radosť celej rodine

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 200 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 150 g hnedý cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok Pridané do
  • ovocie Pridané do

POSÝPKA

  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g ovsené vločky (jemné) Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 20 g mandľové lupienky Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vajcia dajte spolu s trstinovým cukrom vyšľahať do robota s metlou na šľahanie. Šľahajte tak dlho, až zmes zhustne a bude svetlá a nadýchaná.Potom pridajte rozpustené maslo a mlieko a opäť spolu šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.

2. Krok

Prášok do pečiva dôkladne premiešajte s múkou a vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, kým nevznikne hladké cesto.

3. Krok

Formu na koláč vytrite maslom a vysypte polohrubou múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám bublanina mohla prilepiť.

4. Krok

Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Navrch nasypte ovocie, či už čerstvé alebo mrazené.

5. Krok

Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a maslo zmiešajte, ideálne ručne, kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami.

6. Krok

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 45 minút. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4235 receptov

Mäsité jedlá

2035 receptov

Raňajky

1196 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3906 receptov

Dezert

3218 receptov