REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Bd-ASARD16O6CN_mkUzx/f5ab8ba64fc845d307ba2a0118cc32.jpeg)
Hriatô
Moja babka pochádzal z Liptova a hriatô pripravovala vždy na Fašiangy k šiškám alebo fánkam. Tento nápoj vraj bol považovaný za liečivý. :-)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 700 ml vodka
- 250 ml voda
- údená slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
V hrnci si dáme usmažiť na kocky nakrájanú slaninku a keď je dochrumkava upražená, zasypeme ju cukrom, aby sa spravil karamel. Pridáme strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno, premiešame a zalejeme hrnčekom vody. Necháme prevariť a vlejeme vodku, ktorú necháme zohriať tak, aby sme ju nepriviedli k varu. Podávame a pijeme horúce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Bd-ASARD16O6CN_mkUzx/fb46815062c2f3ea1d4a474ca969e6.jpeg)