Hovädzí guláš

Hovädzí guláš

REKLAMA

Receptov na guláš je veľké množstvo. Ja som hľadala dlho, kým som našla ten správny. Pár úprav, pár zmien a teraz vám predstavujem môj recept, na náš obľúbený guláš.

  • 120Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 8

Guláš

  • 500 hovädzie mäso
  • ks zemiaky
  • ks červená cibuľa
  • strúčiky cesnak
  • 500 paradajkový pretlak
  • 500 lečo
  • ks paprika červená
  • čl mleté čierne korenie
  • čl soľ
  • čl gulášové korenie
  • čl sušený majorán
  • čl sladká paprika
  • pl slnečnicový olej

Príloha

  • ks knedľa
  • bochník chlieb
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.

2. Krok

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a cesnaku, spolu restujeme 5 minút.

REKLAMA
3. Krok

Pridáme soľ, koreniny a všetko premiešame aby sa chute spojili.

4. Krok

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme k mäsu a opäť pár minút restujeme.

5. Krok

Následne pridáme nakrájané papriky, lečo a paradajkový pretlak.

REKLAMA
6. Krok

Na miernom ohni varíme cca 1,5 hodiny. Až kým sú zemiaky a mäsko úplne mäkké.

7. Krok

SERVÍROVANIE: Ako to už býva, guláš každý z nás obľubuje s niečím iným. Môžeme servírovať v miske a ako prílohu zvoliť chlieb. Alebo servírujeme na tanieri spolu s knedľou.

8. Krok

"Náš milovaný tradičný guláš, ktorý nikdy nesklame."

Hodnotenia (1)

4.0
24 days ago

Vypadá lákavo, ukladám si receptík.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie