REKLAMA
   
Zdroj: Canva
Grilované koleno
Tradičné a veľmi chutné grilované koleno.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kus veľkého kolena
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 2 Lyžice soli
 - 1 Lyžice grilovacieho korenia
 - 1 Lyžice mletej sladkej papriky
 - 1 lyžia mletého čili
 - 2 Lyžice oleja
 - 2 Lyžice octu
 - 1 plech na pečenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 160 min.
1. Krok 
  Predhriať gril na vysokú teplotu.
2. Krok 
  Koleno dôkladne umyť a osušiť utierkou.
3. Krok 
  V malej miske zmiešať nasekaný cesnak, soľ, grilovacie korenie, papriku a čili.
4. Krok 
  Koleno narežeme a poriadne do necho vmasírujeme koreniacu zmes.
5. Krok 
  Na plech na pečenie nalejeme trošku octu a položíme koleno.
6. Krok 
  Pečieme 2,5 hodiny pri vysokom, ale stabilnom ohni.
7. Krok 
  Pri pečení koleno každých 30 minút podlievame.
8. Krok 
  Po upečení necháme koleno odpočinúť aspoň 10 minút pred servírovaním.
9. Krok 
  Podávame s chlebom .