Granadír

45 min
1
REKLAMA

Klasický tradičný granadír vhodný aj pre deti.

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 7 stredne veľkých zemiakov Pridané do
  • 250 g cestovín Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 2 lyžice olej Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • korenie podľa chuti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • rasca (podľa chuti) Pridané do
REKLAMA

Postup

Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky, ďalej si pokrájame cibuľu nadrobno a dáme ju restovať na panvicu s kúskom masla. Orestujeme ju tak, aby trošku zhnedla a maslo zavoňalo. Pridáme nakrájané zemiaky a ochutíme podľa potreby (čiernym korením, rascou, tá môže byť drvená aj celá a červenou paprikou, tej pridáme približne 2 lyžičky). Za stáleho miešania restujeme približne 5 minút, potom podlejeme vodou (približne 150ml), prikryjeme a necháme dusiť cca 15-20minút (tak, aby boli zemiaky mäkké, ale nie rozvarené). Medzi tým si uvaríme cestovinu a potom ju scedíme. Zemiaky odstavíme a zapracujeme cestovinu, prípadne dochutíme podľa potreby. Jedlo je hotové, môžeme ho podávať s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Komentáre (1)

Martinka 8. 10. 2021

toto robievam,je to vyborne ...

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

707 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov