Granadír

REKLAMA

Klasický tradičný granadír vhodný aj pre deti.

  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 7 stredne veľkých zemiakov Pridané do
  • 250 g cestovín Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • 2 lyžice olej Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • korenie podľa chuti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • rasca (podľa chuti) Pridané do
REKLAMA

Postup

Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky, ďalej si pokrájame cibuľu nadrobno a dáme ju restovať na panvicu s kúskom masla. Orestujeme ju tak, aby trošku zhnedla a maslo zavoňalo. Pridáme nakrájané zemiaky a ochutíme podľa potreby (čiernym korením, rascou, tá môže byť drvená aj celá a červenou paprikou, tej pridáme približne 2 lyžičky). Za stáleho miešania restujeme približne 5 minút, potom podlejeme vodou (približne 150ml), prikryjeme a necháme dusiť cca 15-20minút (tak, aby boli zemiaky mäkké, ale nie rozvarené). Medzi tým si uvaríme cestovinu a potom ju scedíme. Zemiaky odstavíme a zapracujeme cestovinu, prípadne dochutíme podľa potreby. Jedlo je hotové, môžeme ho podávať s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

toto robievam,je to vyborne ...

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie kapustové fliačky na sladko
Recept od prémiového používateľa
Tekvicový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie kapustové fliačky na sladko
Recept od prémiového používateľa
Tekvicový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Daniela_Ivanova

Granadír

Klasický tradičný granadír vhodný aj pre deti.

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Najprv si ošúpeme a nakrájame zemiaky na kocky, ďalej si pokrájame cibuľu nadrobno a dáme ju restovať na panvicu s kúskom masla. Orestujeme ju tak, aby trošku zhnedla a maslo zavoňalo. Pridáme nakrájané zemiaky a ochutíme podľa potreby (čiernym korením, rascou, tá môže byť drvená aj celá a červenou paprikou, tej pridáme približne 2 lyžičky). Za stáleho miešania restujeme približne 5 minút, potom podlejeme vodou (približne 150ml), prikryjeme a necháme dusiť cca 15-20minút (tak, aby boli zemiaky mäkké, ale nie rozvarené). Medzi tým si uvaríme cestovinu a potom ju scedíme. Zemiaky odstavíme a zapracujeme cestovinu, prípadne dochutíme podľa potreby. Jedlo je hotové, môžeme ho podávať s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Ingrediencie
7
stredne veľkých zemiakov
250 g
cestovín
50 g
masla
2 lyžice
olej
1
cibuľa
korenie podľa chuti
soľ
rasca (podľa chuti)