Gazpacho
Španielska studená polievka z pečenej zeleniny, osviežujúca ľahká polievka na horúce letné dni s avokádom a krutónmi z bagety
Ingrediencie
- 1 kg čerstvé paradajky
- 1 velká paprika
- 4 Jarná cibuľka nakrájaná nadrobno
- 1 stručik cesnak
- 40 g mandle
- 3 Limetková šťava
- 2 Lyžice Olivový olej
- 2 kvapky TABASCA CHIPOTLE uzené papričky
- 1 Zrelé avokádo nakrájané na kocky
- 1 ČERVENÁ CHILLI PAPRIKA BEZ SEMIEN A NAKRÁJANÁ NA DROBNÉ
- 1 zväzok koriander
- toastový chlieb
- smotana na varenie
Najnovšie letáky
Postup
RAJČINY, PAPRIKU, CESNAK, ČERVENÚ CIBUĽU POTRITE olivovým OLejoM A UPEČTE V RÚRE NA 175°C POD ALOBALoM ASPOŇ 30MINÚT.
POTOM VLOŽTE DO MIXÉRA, PRIDAJTE POLOVICU blanšírovaných a nasekaných MANDLÍ, DOCHUŤTE LIMETKOVOU ŠŤAVOU A ZVYŠNÝM OLIVOVÝM OLEJOM A CHIPOTLE TABASCOM. ŠĽAHAJTE, KÝM NEVZNIKNE TAKMER HLADKÁ KONZISTENCIA. NALEJTE DO DŽBÁNU A NECHAJTE CHLADIŤ ASPOŇ 2 HODINY.
Keď budete pripravení na jedlo, nalejte polievku do štyroch misiek a na vrch pridajte nasekanú jarnú cibuľu, avokádo, chilli plátky, nakrájané paradajky, čierne kalamata olivy a čerstvý koriander, pokvapkajte zvyšnou limetkovou šťavou a olivovým olejom a posypte zvyšnými mandľami a natrhaným pečivom.