REKLAMA
Gazpacho

Gazpacho

Španielska studená polievka z pečenej zeleniny, osviežujúca ľahká polievka na horúce letné dni s avokádom a krutónmi z bagety

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg čerstvé paradajky Pridané do
  • 1 velká paprika Pridané do
  • 4 Jarná cibuľka nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 1 stručik cesnak Pridané do
  • 40 g mandle Pridané do
  • 3 Limetková šťava Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 2 kvapky TABASCA CHIPOTLE uzené papričky Pridané do
  • 1 Zrelé avokádo nakrájané na kocky Pridané do
  • 1 ČERVENÁ CHILLI PAPRIKA BEZ SEMIEN A NAKRÁJANÁ NA DROBNÉ Pridané do
  • 1 zväzok koriander Pridané do
  • toastový chlieb Pridané do
  • smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

RAJČINY, PAPRIKU, CESNAK, ČERVENÚ CIBUĽU POTRITE olivovým OLejoM A UPEČTE V RÚRE NA 175°C POD ALOBALoM ASPOŇ 30MINÚT.

2. Krok

POTOM VLOŽTE DO MIXÉRA, PRIDAJTE POLOVICU blanšírovaných a nasekaných MANDLÍ, DOCHUŤTE LIMETKOVOU ŠŤAVOU A ZVYŠNÝM OLIVOVÝM OLEJOM A CHIPOTLE TABASCOM. ŠĽAHAJTE, KÝM NEVZNIKNE TAKMER HLADKÁ KONZISTENCIA. NALEJTE DO DŽBÁNU A NECHAJTE CHLADIŤ ASPOŇ 2 HODINY.

3. Krok

Keď budete pripravení na jedlo, nalejte polievku do štyroch misiek a na vrch pridajte nasekanú jarnú cibuľu, avokádo, chilli plátky, nakrájané paradajky, čierne kalamata olivy a čerstvý koriander, pokvapkajte zvyšnou limetkovou šťavou a olivovým olejom a posypte zvyšnými mandľami a natrhaným pečivom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4606 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4311 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov