:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XOV01KYHUFq2c7yXQ4w_/e31490d6f8edd66c3a429c1f379083.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok je chutným a sladkým potešením pre všetkých milovníkov sladkých dezertov.
Ingrediencie
Cesto:
- 5 ks vaječný bielok
- 7 pl kryštálový cukor
- 5 ks vaječný žĺtok
- 2 ks vanilkový cukor
- 50 ml vlažná voda
- 50 ml olej
- 3 pl kakao
- 5 pl polohrubá múka
- 1⁄2 ks kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 300 ml mlieko
- 1 bal Zlatý klas
- 1 ks vanilkový cukor
- 120 g mäkké maslo
- 2 pl práškový cukor
- 400 g gaštanové pyré
Ostatné:
- 500 ml smotana na šľahanie
- džem
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky dáme vaječné bielky, štipku soli a vyšľaháme sneh.
Približne v polovici šľahania pridáme 2PL kryštálového cukru.
Do inej misky dáme vaječné žĺtky, kryštálový cukor a šľaháme do peny. Postupne prilejeme vlažnú vodu s olejom.
Pridáme kakao, polohrubú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a na záver pridáme vyšľahaný sneh.
Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 15 minút.
Gaštanový krém: v mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme k nemu cukor a uvaríme hustý puding.
Prikryjeme ho fóliou a necháme vychladnúť.
V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom.
Postupne primiešame vychladnutý puding.
Ďalej pridáme gaštanové pyré.
Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom.
Na vrch rozotrieme šľahačku a gaštanový zákusok necháme v chladničke stuhnúť.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 