REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Gaštanový zákusok

Gaštanový zákusok je chutným a sladkým potešením pre všetkých milovníkov sladkých dezertov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto:

  • 5 ks vaječný bielok Pridané do
  • 7 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 5 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 50 ml vlažná voda Pridané do
  • 50 ml olej Pridané do
  • 3 pl kakao Pridané do
  • 5 pl polohrubá múka Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Krém:

  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 bal Zlatý klas Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 120 g mäkké maslo Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 400 g gaštanové pyré Pridané do

Ostatné:

  • 500 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • džem Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do misky dáme vaječné bielky, štipku soli a vyšľaháme sneh.

2. Krok

Približne v polovici šľahania pridáme 2PL kryštálového cukru.

3. Krok

Do inej misky dáme vaječné žĺtky, kryštálový cukor a šľaháme do peny. Postupne prilejeme vlažnú vodu s olejom.

4. Krok

Pridáme kakao, polohrubú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a na záver pridáme vyšľahaný sneh.

5. Krok

Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne 15 minút.

6. Krok

Gaštanový krém: v mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme k nemu cukor a uvaríme hustý puding.

7. Krok

Prikryjeme ho fóliou a necháme vychladnúť.

8. Krok

V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom.

9. Krok

Postupne primiešame vychladnutý puding.

10. Krok

Ďalej pridáme gaštanové pyré.

11. Krok

Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom.

12. Krok

Na vrch rozotrieme šľahačku a gaštanový zákusok necháme v chladničke stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov