Frankfurtská polievka
Nestarnúca, jednoduchá, rýchla a hlavne chutná frankfurtská polievka s párkom, ktorá vás zasýti.
- 45Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- repkový olej
- 6 ks párky
- 1 ks cibuľa
- 4 ks zemiaky
- 3 čl mletá červená paprika sladká
- zeleninový vývar alebo bujón
- soľ a korenie
- petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
- ligurček
- rasca
Postup
Na troche oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nebude zlatá. Potom k nej pridáme na kolieska nakrájané párky, ktoré krátko opečieme spolu s nakrájanými zemiakmi. Za stáleho miešania pridáme mletú papriku a rascu. Zmes zalejeme vývarom. Ak nemáme vývar, môžeme použiť rozpustený bujón vo vode. Privedieme do varu a varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Dochutíme soľou a korením. Pred koncom varenia pridáme nadrobno nakrájaný ligurček a petržlenovú vňať. Bylinky krásne polievku prevoňajú. Jednoduchá, rýchla a hlavne chutná frankfurtská polievka, ktorá vás zasýti.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Frankfurtská polievka
Nestarnúca, jednoduchá, rýchla a hlavne chutná frankfurtská polievka s párkom, ktorá vás zasýti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yE8b-Tesnru3Wk3gNaps/b685b3e8844d2be55b99d7743cad1f19.png)
Na troche oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nebude zlatá. Potom k nej pridáme na kolieska nakrájané párky, ktoré krátko opečieme spolu s nakrájanými zemiakmi. Za stáleho miešania pridáme mletú papriku a rascu. Zmes zalejeme vývarom. Ak nemáme vývar, môžeme použiť rozpustený bujón vo vode. Privedieme do varu a varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Dochutíme soľou a korením. Pred koncom varenia pridáme nadrobno nakrájaný ligurček a petržlenovú vňať. Bylinky krásne polievku prevoňajú. Jednoduchá, rýchla a hlavne chutná frankfurtská polievka, ktorá vás zasýti.