Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka

REKLAMA

Jednoduchá, rýchla a hlavne chutná polievka, ktorá vás zasýti.

  • 45Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6
  • repkový olej
  • ks párky
  • ks cibuľa
  • ks zemiaky
  • čl mletá červená paprika sladká
  • zeleninový vývar alebo bujón
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
  • ligurček
  • rasca
REKLAMA

Postup

Na troche oleja si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nebude zlatá. Potom k nej pridáme na kolieska nakrájané párky, ktoré krátko opečieme spolu s nakrájanými zemiakmi. Za stáleho miešania pridáme mletú papriku a rascu. Zmes zalejeme vývarom. Ak nemáme vývar, môžeme použiť rozpustený bujón vo vode. Privedieme do varu a varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Dochutíme soľou a korením. Pred koncom varenia pridáme nadrobno nakrájaný ligurček a petržlenovú vňať. Bylinky krásne polievku prevoňajú. Jednoduchá, rýchla a hlavne chutná polievka, ktorá vás zasýti.

Hodnotenia (1)

5.0
12 days ago

vyzera to uuuuzasne...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie