REKLAMA
Francúzsky Jablkový koláč

Francúzsky Jablkový koláč

Tento jednoduchý, ale chutný francúzsky jablkový koláč je ideálny, keď sa blíži sezóna jabĺk. Je vlhký, maslový a plný kúskami čerstvých jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 100 gramov hladká múka Pridané do
  • 150 gramov kryštálový cukor Pridané do
  • 115 gramov maslo Pridané do
  • 60 millilitrov rum Pridané do
  • 2 kúsky vajce L Pridané do
  • 1 Čaj lyžička prášok do pečiva Pridané do
  • 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 1 Čaj lyžička soli Pridané do
  • 400 gramov jablká očistené Pridané do
  • trocha práškový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Postup

2. Krok

Kúsok tohto tradičného francúzskeho jablkového koláča s rumom si môžete vychutnať na špeciálne príležitosti alebo ako týždennú pochúťku. Zamilujete si ho hneď ako ho ochutnáte.

3. Krok

Tento francúzsky jablkový koláč je najjednoduchší koláč, aký ste kedy urobili. Pečie sa v jednej forme a nevyžaduje špeciálne vybavenie, ako je mixér alebo zložité techniky. Jednoducho všetko zmiešate a nalejete do formy. Je to také jednoduché, že to zvládne každý !!!!

4. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na pečenie 22cm vymastíme maslom alebo sprejom na pečenie a dno vystelieme papierom na pečenie.

5. Krok

V strednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.

6. Krok

Vo veľkej mise vyšľaháme vajíčka do peny. Zašľaháme cukor, rozpustené maslo, rum a vanilku, kým sa dobre nespoja. Vmiešame múčnu zmes. Vložte jablká očistené a nakrájané na malé kocky. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy. V prípade potreby vrch jemne posypte ďalším cukrom.

7. Krok

Pečte 35 až 40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Koláč necháme 20 minút vychladnúť vo forme. Prejdite nožom po boku formy, potom uvoľnite pružinu a odstráňte stranu. Koláč podávajte teplý alebo pri izbovej teplote. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.

8. Krok

Doplňujúce poznámky

9. Krok

Cesto nepremiešajte, inak budete mať tuhý koláč. Všetko miešajte, kým sa nespojí, a nepoužívajte mixér.

10. Krok

Koláč sa naozaj hodí k vanilkovej zmrzline, sladenej šľahačke.

11. Krok

Môžete použiť rôzne odrody jabĺk namiesto jedného pre väčší kontrast v jablkových príchutiach. Použite napríklad polovicu sladkých a polovicu kyslých jabĺk.

12. Krok

Veľkosť jabĺk nakrájaných na kocky môžete zmeniť podľa toho, akú textúru uprednostňujete. Zachovajú si viac chrumkavosti, ak jablká nakrájate na veľké kúsky. Menšie kúsky jabĺk budú jemnejšie.

13. Krok

Na uľahčenie vyberania koláča vrelo odporúčam použiť pružinovú tortovú formu.

14. Krok

Niekoľkokrát poklepte tortovou formou o dosku, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny a cesto sa vo forme vyrovnalo, aby bolo pečenie rovnomerné.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov