:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HThODNUZHJT1k4QUw5yW/874664c989a54fda2a2af36dd6ed46.jpeg)
Francúzsky cibuľový koláč
60 min
REKLAMA
Cibuľový koláč so syrom.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 220 g polohrubá múka
- 110 g maslo
- 5 pl mlieko
- soľ
Plnka
- 1 biela cibuľa
- 1 červená cibuľa
- 1 jarná cibuľka
- 1 kyslá smotana
- 3 vajec
- 100 g feta cheese v1
- 100 g ementál
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Cesto si vyvaľkáme a preložíme na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme vidličkou.
2. Krok
V miske si vymiešame smotanu spolu s vajíčkami, osolíme a okoreníme.
3. Krok
Cibuľky si nasekáme na pásiky. Pridáme ich k smotane a zamiešame.
4. Krok
K plnke pridáme syr, ktorý sme nastrúhali. Hotovú plnku nalejeme na cesto.
5. Krok
Vložíme do trúby a pečieme na 180 stupňov aspoň 35 minút. Stred koláča by mal byť tuhý, nemal by sa triasť.