Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

REKLAMA

I keď treba povedať, že Ratatouille vo Francúzsku často nepodávajú takto lákavo, my sme ho ochutnali ako súčasť domácej kuchyne jednej pani v Nice a vyzeralo to ako naše lečo s francúzskym nádychom.

  • 40Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 ks šalotka alebo cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 4 ks čerstvé paradajky Pridané do
  • 1 ks paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 konzerva lúpané paradajky v šťave Pridané do
  • Štipka provensálske bylinky Pridané do
  • Štipka čierne korenie Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 2 ks paprika Pridané do
  • 1 ks baklažán Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 2 ks cuketa Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Každopádne sme doma vyskúšali aj túto rozprávkovú verziu a postupovali následne.

2. Krok

Šalotku opražíme na troške olivového oleja, pridáme cesnak a spolu restujeme. Pridáme čerstvé uvarene paradajky (bez kože - 2ks), pretlak aj lúpané paradajky v šťave.

3. Krok

Pridáme pretlačeny cesnak, provensálske korenie, čierne korenie, malú lyžičku cukru a soľ.

4. Krok

Potom si umyjeme a nakrájame zeleninu na na kolieska (papriku na pásiky). Používame baklažán, paradajky, cibuľu, papriku a cuketu.

5. Krok

Keď sa nám dovari omáčka, vymixujeme na úplne hladkú konzistenciu a nalejeme do misy na pečenie. A už len na vrch skladáme zeleninu do kruhu, čo najtesnejšie a najfarebnejšie.

6. Krok

Na záver si do misky nalejeme trošku olivového oleja, pridáme roztlačený cesnak a nalejeme rovnomerne na zeleninu. Krásne ju cesnakom prevoniame. Môžeme pridať na vrch ešte trošku soli a korenia.

7. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30-35 minút.

8. Krok

Bon appétit!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

ukladám, vyskúšam

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image friendly_cooking

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

I keď treba povedať, že Ratatouille vo Francúzsku často nepodávajú takto lákavo, my sme ho ochutnali ako súčasť domácej kuchyne jednej pani v Nice a vyzeralo to ako naše lečo s francúzskym nádychom.

40
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Každopádne sme doma vyskúšali aj túto rozprávkovú verziu a postupovali následne.

2. Krok

Šalotku opražíme na troške olivového oleja, pridáme cesnak a spolu restujeme. Pridáme čerstvé uvarene paradajky (bez kože - 2ks), pretlak aj lúpané paradajky v šťave.

3. Krok

Pridáme pretlačeny cesnak, provensálske korenie, čierne korenie, malú lyžičku cukru a soľ.

4. Krok

Potom si umyjeme a nakrájame zeleninu na na kolieska (papriku na pásiky). Používame baklažán, paradajky, cibuľu, papriku a cuketu.

5. Krok

Keď sa nám dovari omáčka, vymixujeme na úplne hladkú konzistenciu a nalejeme do misy na pečenie. A už len na vrch skladáme zeleninu do kruhu, čo najtesnejšie a najfarebnejšie.

6. Krok

Na záver si do misky nalejeme trošku olivového oleja, pridáme roztlačený cesnak a nalejeme rovnomerne na zeleninu. Krásne ju cesnakom prevoniame. Môžeme pridať na vrch ešte trošku soli a korenia.

7. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na cca 30-35 minút.

8. Krok

Bon appétit!

Ingrediencie
1 ks
šalotka alebo cibuľa
2 ks
cesnak
olivový olej
4 ks
čerstvé paradajky
1 ks
paradajkový pretlak
1 konzerva
lúpané paradajky v šťave
Štipka
provensálske bylinky
Štipka
čierne korenie
1 čl
cukor
1 čl
soľ
2 ks
paprika
1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
2 ks
cuketa