:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SmkV4qDu1BlkgCg2K2HQ/ca93356416051aa935ce56c8ec95418d.jpeg)
Fit mrkvová torta
Ingrediencie
Suroviny
- 2 HR nastrúhanej mrkvy
- 4 väčších vajec
- 1 HR kokosový cukor môže byť aj hnedý ale kokosový tomu dá karamelovú chuť ktorá sa k tejto torte veľmi hodí)
- 1⁄2 HR nastrúhaného jablka jablkovej výživy
- 1 HR kokosového oleja
- 100 g trstinového cukru
- 4 kvapky vanilkových flavdrops vanilkovej esencie
- 2 HR dala som pol na pol špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnu múku
- 3 čl kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 čl škorice
- 1 HR mleté orechy
Krém
- 400 g jemný tvaroh
- 200 g smotanová nátierka
- 1 šľahačka 33%
- 100 g práškový cukor

Postup
Najprv si v miske zmiešame vajíčka izbovej teploty s cukrami rozpusteným olejom, nastrúhaneým jablkom a vanilkou. V ďalšej miske si zmiešame všetky sýpke ingrediencie a pridáme ich s tekutej zmesi. Zmiešame a nakoniec pridáme mrkvu a orechy. Cesto si rozdelíme na 2 časti prvú polovicu si dáme do 24 cm formy vystlanej papierom na pečenie na minút na stupňov. Rovnako pečieme aj druhú polovicu. Cestá necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém zmiešaním tvarohu nátierky a cukru. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku ktorú pridáme ku tvarohovej zmesi a zľahka prešľaháme. Dáme do chladničky kým nám vychladne cesto cesta si natrieme krémom a prikryjeme druhou polkou. Tortu si orežeme podľa potreby aby bola rovnomerná. Zvyšok krému dáme po bokoch a na vrch torty. Dozdobila som orechami na vrch a dáme do chladničky na chvíľu. Podávame ku kávičke alebo samotnú. Dobrú chuť prajem!
Odskúšané :) Vydarilo sa na prvý krát! Ďakujem.