REKLAMA

Zdroj: FB: Boží recepty

Fazuľa s údeným mäsom

Táto tradičná slovenská polievka je ideálnym jedlom pre chladné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g fazuľa Pridané do
  • 200 g údené mäso Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 1 kl jablčný ocot Pridané do
  • 1 kl čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravte si všetky ingrediencie. Fazuľu dajte do hrnca, zalejte vodou a nechajte cez noc namočenú. Údené mäso nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Fazuľu opláchnite a dajte do veľkého hrnca. Pridajte údené mäso, mrkvu, zemiaky, cibuľu, cesnak, korenie a bobkový list. Zalejte vodou a priveďte k varu.

3. Krok

Keď voda vrie, znížte teplotu a nechajte polievku pomaly vrieť. Počas varenia pridávajte podľa chuti soli a čierneho korenia.

4. Krok

Kým sa polievka varí, v malom hrnci rozpustite cukor do zlatista. Potom pridajte jablčný ocot a rýchlo premiešajte.

5. Krok

Cukrovo-octovú zmes pridajte do polievky. Zmes dáva polievke unikátnu sladkastú chuť a krásnu hnedú farbu.

6. Krok

Varíme polievku asi hodinu, až kým nie je fazuľa úplne mäkká a polievka dostatočne hustá.

7. Krok

Hotová polievka by mala byť hustá a chuťovo vyvážená. Pridajte cukor alebo ocot podľa chuti, ak je to potrebné.

8. Krok

Fazuľovú polievku môžeme podávať s domácimi cestovinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4989 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4707 receptov

Rýchle jedlá

4256 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Droždie

548 receptov

Patizón

13 receptov

Šaláty

407 receptov