Ingrediencie

počet porcií 10
  • 500 mleté bravčové mäso
  • 500 mleté ​​hovädzie mäso
  • ks žemľa
  • strúhanka
  • väčšie vajíčko
  • žltá cibuľa
  • strúčiky cesnaku
  • 500 ml mlieko
  • syr cheddar
  • soľ a korenie
  • čerstvé byliny
  • slnečnicový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mleté mäso dáme do misy a pridáme k nemu nakrájané kúsky staršieho pečiva (žemle, rožky), ktoré pred tým nakrátko namočíme do mlieka. Pridáme zvyšok mlieka, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajíčko, soľ/korenie, byliny (majoránka, ligurček...) a premiešame. Cheddar si nakrájame na kocky s priemerom cca. 1cm.

2. Krok

Namočíme si ruky do vody (mäso sa nám tak nebude lepiť o ruky) a zo zmesi vytvarujeme fašírky. Do každej fašírky pridáme kocku cheddaru a poriadne postískame, aby nám pri vysmážaní z fašírky nevytiekol. Fašírky obalíme v strúhanke a vysmážame na rozpálenom oleji.

REKLAMA
3. Krok

Servírovať môžeme so zemiakmi, kašou, šalátom alebo len tak s krajcom chleba 😉 Dobrú chuť.

Hodnotenia (1)

4.0
22 days ago

vyskúšali sme tvoj recept a bolo to suprové :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie