REKLAMA
Fantastické smotanové pagáče

Fantastické smotanové pagáče

Výborné lístkujúce pagáčiky s fajnovou chuťou a vláčnosťou smotany a jemnej chuti masla😍Takéto pečivko chutí vždy a všade a preto sa hodí jednoducho na každú príležitosť.

REKLAMA
Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Recept nájdeš v tomto článku

Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Ingrediencie

porcií
5

Cesto

  • 700 g hladká múka Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 400 g hustá smotana Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 4 dl mlieko Pridané do
  • 2 pl ocot Pridané do
  • 50 g čerstvé droždie Pridané do
  • 2 pl soľ Pridané do

Na potieranie

  • 125 g maslo Pridané do

Na vaľkanie

  • podľa potreby škrob kukuričný Pridané do

Na potretie pagáčikov

  • 1 pl jogurt biely Pridané do

Na posypanie

  • sezam Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z uvedených surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Hotové krátko vymiesime na pomúčenej doske do bochníka a necháme 40-45minút kysnúť.

2. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať. Čiže maslo na potieranie, škrob na vaľkanie, vajce a jogurt na potretie pagáčikov a sezam či iné semienka na posyp.

3. Krok

Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme a natrieme mäkkým maslom. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby cesto pekne lístkovalo :-) Takto poskladané cesto necháme zakryté 25 minút znova nakysnúť.

4. Krok

Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme. Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video👍🙂

5. Krok

Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku 1,5-2 cm. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech a zakryté ich necháme ešte 15 minút podkysnúť. Za ten čas si vyhrejeme rúru na 190 °C.

6. Krok

Pred pečením ich potrieme vajcom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme semienkami. Ja som dala sezam. Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať, keďže každá rúra pečie trocha inak.

7. Krok

Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné! Tá smotana im dodáva skvelú chuť a krehkosť :-) Prajem dobrú chuť!

Fantastické smotanové pagáče - krok prípravy 1
8. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2114 receptov

Obed

4435 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Večera

4112 receptov

Cestoviny

500 receptov