Fantastické šišky

VIDEORECEPT Fantastické šišky

REKLAMA

Deti sa ich nevedia dojesť, ale aj dospelí ich zbožňujú! Šišky sú jedny z najobľúbenejších sladkých pečív. Ich príprava je veľmi jednoduchá, tu sa naozaj nedá čo pokaziť :-) Sú fantastické s lekvárom, len tak posypané cukrom, alebo obliate čokopolevou🙂

  • 60Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 800 g múka hladká Pridané do
  • 200 g múka polohrubá Pridané do
  • 200 g cukor kryštálový Pridané do
  • 2 ks žltky Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 3 pl šťava citrónová Pridané do
  • 6 dl cca mlieko Pridané do
  • 50 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 balíček cukor vanilkový Pridané do

Okrem toho

  • na vyprážanie olej Pridané do
  • Lekvár (alebo iná plnka podľa chuti) Pridané do
  • cukor práškový (na posypanie) Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V jednej miske najprv lyžicou premiešame obe múky, kryštálový a vanilkový cukor a soľ. Pridáme žĺtky, tekuté maslo a v 2 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 4-4,5 dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta podľa toho, ako múka pije. Výsledné cesto má byť jemné, polomäkké a oddeľuje sa od misky. Nakoniec cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 1 h kysnúť.

2. Krok

Keď cesto nakyslo, na pomúčenej doske ho znova veľmi zľahka premiesime. Následne ho vyvaľkáme do kruhu hrúbky 1 cm a povykrajujeme pohárom (alebo vykrajovátkom na kolieska) šišky. Ja som robila o priemere 8 cm.

3. Krok

Do vykrojených koliesok vytlačíme hlboké jamky a následne šišky necháme zakryté 20 minút podkysnúť.

4. Krok

Podkysnuté vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Do oleja sa kladú vždy tou jamkou nadol, aby pri vyprážaní pekne zostala a nezanikla ;-) Upečené vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

5. Krok

Šišky podávame podľa chuti s lekvárom, nutellou, ovocnou penou, alebo len posypané cukrom :-) Sú výborné a veľmi obľúbené aj poliate čokopolevou a ozdobené cukríčkami, niečo ako donutky🙂👌

Fantastické šišky - krok prípravy 5
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Fantastické šišky - krok prípravy 6

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

uzasne moje oblubene

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Šišky plnené nutellou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky plnené nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky s domácim džemom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky s domácim džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dolky starej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasické domáce šišky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasické domáce šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Šišky plnené nutellou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky plnené nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky s domácim džemom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky s domácim džemom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dolky starej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Klasické domáce šišky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasické domáce šišky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Cesminaz

Fantastické šišky

Deti sa ich nevedia dojesť, ale aj dospelí ich zbožňujú! Šišky sú jedny z najobľúbenejších sladkých pečív. Ich príprava je veľmi jednoduchá, tu sa naozaj nedá čo pokaziť :-) Sú fantastické s lekvárom, len tak posypané cukrom, alebo obliate čokopolevou🙂

60
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V jednej miske najprv lyžicou premiešame obe múky, kryštálový a vanilkový cukor a soľ. Pridáme žĺtky, tekuté maslo a v 2 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 4-4,5 dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta podľa toho, ako múka pije. Výsledné cesto má byť jemné, polomäkké a oddeľuje sa od misky. Nakoniec cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme 1 h kysnúť.

2. Krok

Keď cesto nakyslo, na pomúčenej doske ho znova veľmi zľahka premiesime. Následne ho vyvaľkáme do kruhu hrúbky 1 cm a povykrajujeme pohárom (alebo vykrajovátkom na kolieska) šišky. Ja som robila o priemere 8 cm.

3. Krok

Do vykrojených koliesok vytlačíme hlboké jamky a následne šišky necháme zakryté 20 minút podkysnúť.

4. Krok

Podkysnuté vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Do oleja sa kladú vždy tou jamkou nadol, aby pri vyprážaní pekne zostala a nezanikla ;-) Upečené vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.

5. Krok

Šišky podávame podľa chuti s lekvárom, nutellou, ovocnou penou, alebo len posypané cukrom :-) Sú výborné a veľmi obľúbené aj poliate čokopolevou a ozdobené cukríčkami, niečo ako donutky🙂👌

6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ingrediencie
Cesto
800 g
múka hladká
200 g
múka polohrubá
200 g
cukor kryštálový
2 ks
žltky
100 g
maslo
3 pl
šťava citrónová
6 dl
cca mlieko
50 g
čerstvé droždie
1 balíček
cukor vanilkový
Okrem toho
na vyprážanie olej
Lekvár (alebo iná plnka podľa chuti)
cukor práškový (na posypanie)