REKLAMA

Extra jemný linecky jablcnik s poriadnou dávkou jabĺk a orechovej náplne

REKLAMA
Ako sušiť jablká? Poznáme triky, aby bol výsledok perfektne chrumkavý a zdravý

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť jablká? Poznáme triky, aby bol výsledok perfektne chrumkavý a zdravý

Ingrediencie

porcií
25
  • 420 g múka Pridané do
  • 250 g maslová hera Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g ricotta neboj sa pridať Pridané do
  • je cesto ešte viac krehké a jemné Pridané do
  • Vanilkový cukor droetker sk Pridané do
  • od oka Sladidlo erytritol to som dávala Pridané do
  • podľa toho ako chceš mať cesto sladké Pridané do
  • a Kôra z jedného pomaranča citróna Pridané do
  • 1 pl vanilková pasta droetker sk Pridané do
  • pol balíčka prášku do pečiva Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Orechová náplň ⬇️

2. Krok

Od oka som jednoducho zmiešala vlašské orechy s práškovým cukrom a zaliala horúcim mliekom aby sa orechy uparili. Náplň musí mať hustejší konzistenciu.

3. Krok

Jablká som si očistila, nastrúhala na hrubo pridala mletu škoricu, škoricový cukor, citrónovú šťavu a med.

4. Krok

Zo všetkých surovín si rukou vytvoríš pevné cesto, necháš minimálne 1 hodinu odležať v chladničke. Rozdelíš na dve časti, vyvaľkaš, jednu časť opatrne preložíš na plech, popichas vydličkou, potrieš marhuľovým džemom ( nie je nutné), dáš orechovú plnku a nato nastrúhané jablká ( prebytočnú šťavu vyžmykaj v rukách) uhladiš, zakryješ druhou časťou cesta, opäť popichas vidličkou a pečies pomaly na 170 do zlatista ( cca 40 minút).

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov